Χρυσούλα Ανέστη

Ονομάζομαι Χρυσούλα Ανέστη, γεννήθηκα το 1965. Αποφοίτησα το 1983 από το επαγγελματικό λύκειο Υμηττού ακολουθώντας τον κλάδο των παραϊατρικών επαγγελμάτων, με σκοπό την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή. Στην πορεία, μετά από μία σοβαρή περιπέτεια υγείας, ο προσανατολισμός μου άλλαξε, προς τις εικαστικές και γραφικές τέχνες. 
 Έχω εργαστεί ως Art & Creative Director από το 1989 έως το 1997 οπότε και διέκοψα την επαγγελματική μου δραστηριότητα για να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Παράλληλα, η μεγάλη μου αγάπη για τη φύση καθώς και η ανάγκη μου να στραφώ σε φυσικές θεραπείες, λόγω ευαισθησίας μου στα συμβατικά φάρμακα με οδήγησαν να ερευνήσω και να μελετήσω προσωπικά για πάνω από 20 χρόνια,πολλά από τα βότανα που σε αφθονία υπάρχουν στη χώρα μας.
 Τα ήπια αλλά και ευεργετικά αποτελέσματα από την χρήση των βοτάνων, με οδήγησαν να ξεκινήσω να φτιάχνω τα δικά μου πρώτα σκευάσματα, για την προσωπική μου χρήση . Πολλά από τα βότανα με εξαιρετικές ιδιότητες, παρόλο ότι βρίσκονται σε αφθονία στην Ελληνική φύση, δεν είναι ευρέως γνωστά, ενώ παρατήρησα ότι αποτελούν συστατικά φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων, που παράγονται στο Εξωτερικό.
 Έτσι ξεκίνησα μια προσπάθεια καταγραφής των αυτοφυών βοτάνων της περιοχής μας την συλλογή και δημιουργία με αυτά πρώτων υλών για καλλυντική, φαρμακευτική χρήση. Παρασκευάζω ιάματα , βάλσαμα και σάπωνες από βότανα μέσω εμπλουτισμένων παραδοσιακών μεθόδων, με αποτελέσματα αναγνωρισμένα από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που με εμπιστεύονται.