• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

           


   ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΤΑΝΗΣ

             ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΦΥΤΟΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΟΣ
    Ο Κώστας Αλτάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα, ευαισθητοποιήθηκε σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας. Αυτή του η ευαισθησία τον οδήγησε στην κατεξοχήν επιστήμη που έχει σχέση με τη φύση: τη γεωπονία.

  Έχει πτυχίο της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών, αλλά και στη Γαλλία όπου εξειδικεύτηκε στη φυτοκοσμετολογία (παρασκευή καλλυντικών από φυσικά συστατικά) και στη χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών.

  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αρχίζει τριετή αναζήτηση και έρευνα, προσπαθώντας να συνδυάσει τη σύγχρονη επιστήμη της κοσμετολογίας με τις παλιές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς.


  Στο μεταξύ, από το 1997 αρχίζει συστηματικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές (Star Cafe, Σαν στο σπίτι σας, Καλώς τους, Μέλι-γάλα, Μπορώ, κτλ) με θέματα την ομορφιά, αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητα μας. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά σχετικά με τη φυσική ζωή και διατροφή.


  Eπικοινωνία: Herbalsnap.gr

     
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

       ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ

  O Γιώργος ΄Ελληνας γεννήθηκε στην Αθηένου  το 1969, οι γονέις του Βασίλης ΄Ελληνας και Αντρούλα ΄Ελληνα. Απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας με Bachelor και Master degree στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Phoenix University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διεύθυνε την οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρων για πολλά χρόνια.

            Η αγάπη του για την φύση και τα βότανα από πολύ μικρή ηλικία τον ώθησε να σπουδάσει Βοτανολογία στο School of Natural Healing στην Αμερική. Ως  Βοτανολόγος πια παράγει τα δικά βότανα και συλλέγει άγρια βότανα από την φύση δημιουργώντας φυσικά «φάρμακα» και θεραπευτικά μείγματα. Ασκεί συμβουλευτική και παραδίδει σεμινάρια και μαθήματα  για την υγιεινή διατροφή, την πολύπλευρη των βοτάνων και την ολιστική θεραπευτική. Διοργανώνει συχνά περιπάτους στην φύση της Κύπρου για να μεταδώσει την αγάπη του για την φύση και τα βότανα στους άλλους.

  Τα βότανα διατίθενται από το «Μαγαζάκι της Φύσης» που διατηρεί στο ορεινό χωριό της Λόφου στην επαρχία Λεμεσού, στο δικό του βιολογικό κατάστημα στην Λάρνακα (ΒΙΟΦΥΣΗ) και σε πολλά άλλα βιολογικά καταστήματα σε όλη την Κύπρο και στο εξωτερικό.  Διδάσκει Βοτανολογία σε διάφορες πόλεις της Κύπρου και οργανώνει εκδρομές εντός κ εκτός Κύπρου.

  Αρθρογραφεί σε εφημερίδες περιοδικά και παρουσιάζεται σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εβδομαδιαίες εκπομπές στο Κρατικό Κανάλι και σε άλλα κανάλια Παγκύπριας Εμβέλειας.
  Επικοινωνία: Βότανα και Υγεία Group
                      +0035799617909

   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ 

  Από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με το μεγαλείο των βοτάνων είτε ακολουθώντας τον πατέρα του Γεώργιο Καλλιμάνη, φαρμακοποιό Ph.D. στην έρευνα/αναζήτηση φυτών μες το βασίλειο της φύσης, είτε συμβιώνοντας με το φυσικό γίγνεσθαι με τον παππού του, Παναγιώτη Δήμα, Καθηγητή γυμναστικής.
  Οι πρώτες του σπουδές ήταν Δημοσιογραφία και Φωτογραφία, όπου ασχολήθηκε με το επιστημονικό ρεπορτάζ και την φωτογράφιση φαρμακευτικών φυτών και τοπίων/περιοχών με επιστημονικό/βοτανολογικό ενδιαφέρον.

  Επόμενες σπουδές στην ΣΒΙΕ, τμήμα βοηθών φαρμακείου, αποφοίτηση με άριστα. Από 1994-2013 εργαζόταν στο εργαστήριο του φαρμακείου Δρ. Γεωργίου Καλλιμάνη. Ειδική ενασχόληση με παρασκευή φυσικών φαρμάκων και καλλυντικών, ανάλυση/αναδημιουργία αρχαιοελληνικών συνταγών. 1997-1999, μαθητής του ομότιμου τότε, αείμνηστου πλέον Καθηγητή έδρας Φαρμακογνωσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κυρίου Σκεύου Φιλιάνου στο εργαστήριο του, διδασκόμενος τους αρχαίους Έλληνες γιατρούς και φαρμακοποιούς με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο του πατέρα της Φαρμακευτικής, Διοσκουρίδη.

  Παράλληλα, εκείνη την εποχή εξεδόθησαν 2 ποιητικές συλλογές του Δ. Καλλιμάνη στην Νέα Υόρκη/ΗΠΑ.

  Μετά την μαθητεία του δίπλα στον κύριο Φιλιάνο, άρχισε τη συστηματική επιτόπια μελέτη φαρμακευτικών φυτών στο φυσικό τους χώρο σε όλη την Ελλάδα, μη παραλείποντας να παρακολουθεί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο κάθε έτος από σεμινάρια φυτοθεραπείας, φαρμακευτικών/αρωματικών φυτών, αρωματοθεραπείας, γεμοθεραπείας κ.α. υπό την αιγίδα της Ιατρικής και Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, αλλά και ιδιωτικών φορέων.

  Κατά την περίοδο 2011-2014 χρημάτισε για 6 ακαδημαϊκά εξάμηνα εκπαιδευτής στο ΙΓΕ (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Ν.Π.Δ.Δ.) διδάσκοντας φυσικά καλλυντικά και φυτοθεραπεία.
  Το 2016 κυκλοφόρησε το βιβλίο του "Φυσικά Καλλυντικά & Θεραπείες από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο ως σήμερα", Εκδόσεις Α.Ε., Αφοί Κυριακίδη, αποτέλεσμα 21 ετών έρευνας και φωτογράφισης.
  Άλλες δραστηριότητες, διακρίσεις: έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1991 έχει πραγματοποιήσει πολλούς κύκλους επιστημονικών εκπομπών σε ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία.
  Του έχει αποδοθεί τιμητικό δίπλωμα της ΠΕΛ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών). Έχει συμμετάσχει με φωτογραφίες του σε Διεθνές Forum κοινωνικής ευαισθησίας.
  Επιπλέον τα τελευταία 8 χρόνια συνεργάζεται με την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος στην δημιουργία και συντήρηση βοτανικού κήπου με φαρμακευτικά φυτά σε πραγματικές συνθήκες άγριας φύσης.
  Είναι κάτοχος και συν-εφευρέτης σε δύο διπλώματα ευρασιτεχνίας
   α) για την θεραπεία ψωρίασης με την χρήση ουρσολικού οξέος και
   β) για την θεραπεία της ακμής.
  Τρόπος επικοινωνίας: e-mail: dimitris kallimanis@outlook.com


   ΝΤΕΜΥ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ 
  Δημοσιογράφος
   Η Ντέμυ Καστρινάκη είναι δημοσιογράφος , γνωστή σε όλους, με πλούσιο βιογραφικό.  Για χρόνια αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ιδανικό σπίτι , των συλλεκτικών εκδόσεων σπίτια στα νησιά, το ξύλο και οι εφαρμογές του και πολλά άλλα. Γνωστή από τις τηλεοπτικές εκπομπές στο NEW CHANNEL για θέματα υγείας , δεν κρύβει ποτέ την αγάπη της για τη διακόσμηση και τις φυσικές τεχνικές που αφορούν το χώρο που κατοικούμε και τον κήπο. Οι συμβουλές της θα είναι πολύτιμες για τη μετάβαση στο ευ ζην .

  E.Π (I.P)

   ....


   Dr. ΧΑΡΑ ΜΑΡΚΑΚΗ

   
  Η Δρ. Χαρά Μαρκάκη είναι διπλωματούχος Φυσιοπαθητικός - Ιριδολόγος - Βελονίστρια, μετεκπαιδευθείσα στο Global Hospital and Research Center του Μ. A. India και στο Global Retreat Center of Oxford, UK.
  Είναι ειδικευμένη στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τον βελονισμό, τη βοτανοθεραπεία, την ομοιοπαθητική, την αρωματοθεραπεία, τη ρεφλεξολογία, την αγιουβέρδικη ιατρική, την ολιστική διατροφολογία, τις εφαρμογές ανθοϊαμάτων Bach και ως ψυχολόγος έχει ειδικευτεί στη συμβουλευτική αναγέννηση, τη συστημική αναπαράσταση του Hellinger, το ψυχόδραμα του Moreno και τη γνωσιακή προσέγγιση, τη χρωμοθεραπεία και τη βιοενεργειακή εφαρμογή συχνοτήτων (κβαντική ιατρική). 
  Μετά από πολύχρονη έρευνα αναβιώνει την Ασκληπιεία Θεατρική Ίαση.
  Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με επώνυμα κέντρα υγείας, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και τη Θεραπευτική (κέντρο ολιστικής ιατρικής). Επίσης, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στα Αλατοσπήλαια Αναγέννησης (περιβάλλοντα πλούσια σε ιαματικά ιχνοστοιχεία ορυκτού άλατος).
  Στο εξωτερικό έχει εφαρμόσει με επιτυχία τις ειδικότητές της στη φυσιοπαθητική και την ψυχολογία. Το 2004 στην Ινδία διακρίθηκε ως η αποδοτικότερη ιατρός φυσιοπαθητικής, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα σε εφαρμοσμένες θεραπείες. Στο ίδιο ερευνητικό κέντρο ολοκλήρωσε τη μελέτη και έρευνά της για τη θεραπεία των διαβητικών μέσω διατροφής, εμπλουτισμένης με ιχνοστοιχεία και αιθέρια έλαια.
  Ως μέλος του οργανισμού Συμμαχία Υπέρ της Υγείας, δίνει διαλέξεις διεθνώς, με θέματα που αφορούν την κυτταρική ιατρική, καθώς και θέματα των ειδικοτήτων της, όπως στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Αγγλία, στο Oxford Univercity.
   Στην Ελλάδα έχει υποστηρίξει ως κύρια ομιλήτρια εκδηλώσεις συλλόγων καρκινοπαθών σε Σύρο και Ξάνθη, καθώς και για θέματα ιατρικής νανοτεχνολογίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
  Είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεταιρισμού Μελετών, Ερευνών και Εφαρμογής της Φυσιοπαθητικής, Ψυχολογίας και Θεατρικής Ίασης “Ερωθήλ”.
  .


  Επικοινωνία:
  Λεωφόρος Ποσειδώνος 45 (2ος όροφος) - ΤΚ 18344, Μοσχάτο
  Τηλ. 2111832201 - Κιν. 6980648948 (προσωπικό)

  e-mail: gram@charamarkaki.gr

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο Γιώργος Παπαδόπουλος  είναι τεχνολόγος γεωπόνος. Εργάζεται με πάθος για τη γη που την λατρεύει. Μαθήτευσε δίπλα σε σπουδαίους καλλιεργητές και φυτωριούχος , μέχρι που το 1993 ξεκίνησε τη δική του δυναμική πορεία στο χώρο των φυτών.

  Πάθος του η φωτογραφία της φύσης και η ανάπτυξη νέων τεχνικών , σύμφωνων με την αεικαλλιέργεια.

  ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΥ

  ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟΣ 
  H herbalist Έλενα Πέτρου  μαζί με τον σύζυγό της ξεκίνησαν από χόμπι τη μελέτη και καλλιέργεια βοτάνων. Η αγάπη της για την  φύση και τον ευεργετικό  φυτικό κόσμο, εξελίχθηκε σε πάθος και η δράση τη πλέον, είναι πολύπλευρη όσον αφορά τα Βότανα της Μεσογείου.Στο πανέμορφο χωριό Λόφου, στην ορεινή Λεμεσό, διατηρεί ένα όμορφο, παραδοσιακό κατάστημα στο οποίο διοργανώνει, ολόχρονα, σεμινάρια και ομιλίες για όλα όσα αφορούν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.  

  Σπούδασε βοτανολογία στο  School of Natural Healing στην Αμερική.   ΣΟΥΛΑ  ΣΤΕΡΓΙΑΔΗ
  ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ


  Ονομάζομαι Σούλα Στεργιάδη..
  Γεννήθηκα και ζω στη Ρόδο. 
  Από μικρή με γοήτευαν οι ιστορίες που διηγούνταν η γιαγιά μου... για το πως με τα βότανα θεράπευε προβλήματα υγείας της οικογένειας , των φίλων και γνωστών της.
  Έτσι άρχισα κι εγώ να ασχολούμαι με τα βότανα και την χρήση τους.
  Βέβαια η διαδικασία με την οποία μπορείς να μάθεις την χρήση των βοτάνων διαρκεί μια ολόκληρη ζωή.
  Μοιάζει με ταξίδι το οποίο θα διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας για το υπόλοιπο της ζωής μας.
  Θα μας ανταμείβει, όταν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ορισμένες από τις ασθένειες που θα εμφανίζονται σε εμάς και την οικογένειά μας.
  Στη φύση υπάρχει τάξη. 
  Γιατί να μην φέρουμε αυτή την τάξη στη ζωή μας?
  Κάθε γνώση που αποκτάμε για τα δώρα της φύσης είναι βέβαιο ότι θα μας ωφελήσει ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής μας..


  Επικοινωνία: 6940029612  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 

  BLOGGER-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

    
  Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Βοτανολογικά.   Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου μέσα σε γεύσεις και  μεταφυτεύσεις ,που τελικά έγιναν οι μεγάλες μου εμπνεύσεις.


  Κι ύστερα ήρθε η εκπαίδευση.
   Πεδίο λαμπρό. 
  Το σποράκι πηγή ζωής, οι βοτανόκηποι, οι αναδασώσεις και η μεγάλη αγάπη: η περιβαλλοντική εκπαίδευση. 

  Απ΄τα θρανία στα βουνά, απ΄τα βουνά στα χωράφια και μετά ώρες ατέλειωτες αναζήτησης. "Απ΄τον σπόρο στο φυτό", "τα φυτά στη λατρεία της εκκλησίας", "σχολικοί βοτανόκηποι"...  Η γνώση πρέπει να μοιράζεται.  Πρώτη απόπειρα ; 


   2009 : votanakaiaromatika.blogspot.gr. 


  H επιτυχία ανέλπιστη. 
  Ο μετασχηματισμός δεν άργησε να έρθει.


  2011: www.botanologika.gr 


  Ατέλειωτες ώρες μπροστά στη μοναξιά του πληκτρολόγιου. 

  Ήρθαν αρκετοί στην παρέα των βοτανολογικών. Μοιραστήκαμε χαρές , άγχος, ελπίδες, συγκρούσεις... Κάποιοι έμειναν. Κάποιοι πήραν κι έφυγαν.. 

  Κάποιοι έγιναν οικογένεια.


  Για δυο χρόνια μακριά απ΄το δημιούργημα.


  Και τώρα ξανά μαζί. Με νέες ιδέες...με το ίδιο όμως πάθος . 


  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  2 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Rating: 5 Reviewed By: ΒΟΤΑΝΟ ΛΟΓΙΚΑ
  Scroll to Top