30 Φωτογραφίες που θα σας κάνουν να καταλάβετε πως δεν έχετε την παραμικρή ιδέα για το πως φυτρώνει η ''τροφή'' μας. 
 
 
 

Πολλές φορές το να φτάσει το φαγητό στο τραπέζι μας , μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσει ένα μακρύ ταξίδι. Ποτέ πριν στην ιστορία της γης, δεν είχε ο άνθρωπος πρόσβαση σε τροφές από όλο τον κόσμο. Λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων που δίνει η εξέλιξη των συντηρητικών , μπορούμε να φάμε ανανά στη Μινεσότα κατά την διάρκεια του χειμώνα ακόμα κι αν είναι σε κονσέρβα.

Λόγω της εύκολης πρόσβασης μας στα πάντα , από τα ράφια των καταστημάτων , πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν πως πραγματικά φυτρώνουν κάποια από αυτά που τρώμε. Ίσως εκπλαγεί κάποιος αν μάθει πως οι ανανάδες φυτρώνουν σε ατομικούς μίσχους ή ότι η μουστάρδα ξεκινάει από ένα όμορφο κίτρινο λουλουδάκι. Ακόμη κι ο πρωινός μας καφές ,πριν την τελική του μορφή ήταν ένα τσαμπί από λαμπερά κατακόκκινα μούρα!

Πολλοί σκεφτόμαστε από πού προέρχεται η τροφή μας ,αλλά έχουμε λανθασμένη αντίληψη για αυτό. Για παράδειγμα οι μπανάνες δεν φυτρώνουν πάνω στα δέντρα αλλά πάνω σε κλωνάρια καλυμμένα με μωβ λουλούδια. Τα κάστανα προέρχονται από ένα αγκαθωτό εξωτερικό περίβλημα ενώ τα αράπικα φιστίκια αρχικά είναι άνθη!

Παρακάτω ακολουθούν 30 φωτογραφίες από διαφορετικές τροφές που δεν έχουν αναπτυχθεί με τον τρόπο που φαντάζεστε.

1. Σουσάμι2. Φιστίκι αράπικο3. Κράνμπερις4. Κάσιους5.  Φιστίκι Αιγίνης6. Κακάο7. Ανανάς8. Λαχανάκια Βρυξελλών9. Βανίλια10. Αμύγδαλο11. Κρόκος12. Ακτινίδιο13. Καφές14. Κανέλα15. Ρόδι16. Αγκινάρα17. Μπανάνα18. Γουάσαμπι19. Μαύρο πιπέρι20. Κινόα21. Αβοκάντο22. Σπαράγγι23. Μάνγκο24. Φρούτο του δράκου25. Χουρμάδες26. Λωτός27. Κάπαρη28. Καραμπόλα (Φρουτο-αστέρι)29. Ζαμπουτικάμπα30. ΤσάιΕλεύθερη μετάφραση από Λία Παπαλούδη

ΠΗΓΗ