Φτιάχνουμε λικέρ μελιού με βότκα ή λευκό κονιάκ

 



 

Γράφει και σερβίρει η Ηλιάνα Σούλια

 

Ελάτε να ετοιμάσουμε ένα πρωτότυπο λικέρ που μπορούμε να το παρουσιάσουμε σε γιορτινές ή ιδιαίτερες στιγμές μας...!!

Δεν έχει καμία σχέση με το γνωστό σε όλους μας ρακόμελο, μιας και στην συνταγή μας θα χρησιμοποιήσουμε βότκα ή λευκό κονιάκ. Σήμερα εγώ σας το παρουσιάζω με βότκα.

 

Πάμε να δούμε τα υλικά μας:

 

- 550 γρ. μέλι ερείκης ή θυμαρίσιο ή ανθόμελο (ότι έχετε)

- 700 ml βότκα ή λευκό κονιάκ (ότι έχετε)

- 200 γρ. νερό

- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη λεβάντα

- 3 καραμέλες βουτύρου, αυτές τις τετράγωνες με την αγελαδίτσα ( καραμέλες θα βάλετε μόνον αν χρησιμοποιήσετε μελι θυμαρίσιο ή ανθόμελο)

- 1 μεγάλο ξυλάκι κανέλας

- 2 γαρύφαλλα

- 0,5 μοσχοκάρυδο

- 1 αστεροειδή γλυκάνισο

- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο

- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

- 1 φλούδα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι και λεμόνι

 



 

Σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο , ρίχνουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε καλά το καπάκι και το κουνάμε ελαφρά. Το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού και το αφήνουμε εκεί. Για την ακρίβεια το ξεχνάμε εκεί και απλά κάθε 3 με 4 ημέρες το κουνάμε ξανά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει το λιγότερο 3 μήνες και αν έχετε την υπομονή μπορείτε να το αφήσετε και χρόνο. Εγώ επειδή δεν έχω τόση υπομονή το άνοιξα στους 3 μήνες το  δοκίμασα , με τα δικά μου γούστα δεν χρειάστηκε να του προσθέσω κάτι επιπλέον , το σούρωσα  2 φορές ,το έβαλα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και έτοιμο...!!

 

Η ποσότητα των υλικών που σας έδωσα θα σας βγάλει μπουκάλι 1 λίτρου.

 



 

Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο καιρό για να δοκιμάσετε το λικέρ σας μπορείτε να το αγοράσετε.... τα 200 ml έχουν 19,00 ευρώ ,τόσο το πουλάνε...!!!

 

Όπως επίσης, αν θεωρείτε ότι κάποια έτοιμα προϊόντα που αφορούν το μέλι και το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε, στην καθημερινότητα σας τα βρίσκετε πολύ ακριβά στο να τα αγοράσετε ,μπορείτε να μου πείτε κάποιες ιδέες σας, στα σχόλια σας, ώστε όσες μπορώ και ξέρω να τις φτιάξω  και να τις παρουσιάσω σε επόμενα άρθρα...!