Cold cream: Η προσιτή πολυτέλεια για το πρόσωπο σας

 



Συνταγή κι εκτέλεση από Λία Παπαλούδη , Ειρήνη Παληού και Ελισσάβετ Μιχαλοπούλου

Το φθινόπωρο μπήκε κι ας έχει έξω 30 βαθμούς.

 Τα εκχυλισμένα λάδια βγήκαν από τα ντουλάπια και στραγγίστηκαν , τα βάμματα ετοιμάστηκαν , οι κατσαρόλες πήραν φωτιά για τα σιρόπια , τα βάζα με το μέλι μπήκαν σε παράταξη και είπαμε όλα αυτά να τα κάνουμε μια καλλυντική κρέμα να ξεδιψάσει το δέρμα από την καλοκαιρινή ταλαιπωρία αλλά και να τραφεί σε βάθος.

Εμπνευστήκαμε μια cold cream με υλικά που είχαμε ήδη ,  αλλά κυρίως με προϊόντα που μας στείλανε συνεργάτιδες της σελίδας. Μην βάζεις στο δέρμα σου τίποτε που δεν μπορείς να το φας λέγαν οι παλιές και με αυτό το μότο ξεκινάμε πάντα τις συνταγές μας. Θέλαμε θρέψη , ενυδάτωση , λείανση των λεπτών ρυτίδων και ματ αποτέλεσμα.

ΥΛΙΚΑ



Α ΦΑΣΗ

15 γρ αγνό κερί μέλισσας

15 ml λάδι ελίχρυσου

15 ml λάδι άγριου τριαντάφυλλου

10 ml λάδι περγαμόντου

5 ml λάδι λεβάντας

5 ml λάδι χαμομηλιού

5 ml αγριέλαιο

Β ΦΑΣΗ

30 ml από έμβρεγμα χαρουπιών και κυνόροδοων (βάζετε σε ένα κατσαρολάκι χαρούπια και κυνόροδα , τα σκεπάζετε με ζεστό νερό , αφήνετε όλη νύχτα , θερμαίνετε ελαφρώς το πρωί και σουρώνετε, κάντε παγάκια αυτό που θα περισσέψει!).

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

1 κ. τσαγιού εκχύλισμα καφέ

1 κ. τσαγιού μέλι ρείκι

1 κ.γλυκού χαρουπόμελο

½ σταγονόμετρο βάμμα πρόπολης

2 ml αιθέριο έλαιο λιβάνι

Τα υλικά που επιλέξαμε δεν ήταν καθόλου τυχαία και για να μην μακρηγορήσουμε αναλύοντας τα ένα –ένα δείτε στην σελίδα μας τις ευεργεσίες τους. Έχουν αναρτηθεί άρθρα για το κάθε ένα από αυτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά αποστειρώνουμε τα πάντα που θα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή της κρέμας μας.

Ετοιμάζουμε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε να λιώσει το κερί.

Προσθέτουμε ένα ένα τα λάδια και βάζουμε στο μπαιν μαρί και το έμβρεγμα μας.






Ο στόχος μας είναι οι δυο φάσεις να φτάσουν στην ίδια θερμοκρασία των 70ο. Μόλις αυτό γίνει ενώνουμε την ελαιώδη με την υδάτινη φάση.



 Αναδεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ξεκινάμε να ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει η κρέμα μας. Εμείς είμαστε της παλιάς σχολής κι ανακατεύουμε με το χέρι. Εσείς μπορείτε μόλις παγώσει κάπως να χρησιμοποιήσετε ραβδομπλέντερ.  


Εμείς ανακατεύουμε δίχως έλεος και δεν σταματάμε μέχρι η κρέμα μας να γίνει έτσι!


Μην σας προβληματίσει το ότι η κρέμα σας θα ''δακρύσει'' και θα ‘’πετάει’’ νερό. Αυτό θα λυθεί μόλις την αφήσετε να ξεκουραστεί και αναδεύετε κατά διαστήματα μέχρι να γίνει η πλήρης ομογενοποίηση των δυο φάσεων.

Θα προσθέσετε και τα υπόλοιπα υλικά και σε κάθε προσθήκη..ΝΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑ-ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ!






Την επόμενη μέρα η κρέμα σας θα είναι έτοιμη !



Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως εξής:

1.       -Σαν την καθημερινή ενυδατική σας

2.       -Σαν το προϊόν για το ντεμακιγιάζ σας

3.    - Απλώστε στο πρόσωπο μια γενναία ποσότητα από την κρέμα , πάρτε το παγάκι που σας αναφέραμε στην αρχή , κάντε κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο και μετά σκουπίστε ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα. Δεν χρειάζεται να βάλετε τίποτα άλλο στο δέρμα σας μετά.

Μην ξεχνάτε πως την cold cream την βάζουμε σε ελαφρώς νωπό δέρμα , σε ελάχιστη ποσότητα και κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Αν δεν έχετε κάποιο από τα υλικά μην στενοχωριέστε. Οι cold creams σηκώνουν άπειρους αυτοσχεδιασμούς . Έμπνευση και μεράκι να έχετε.

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε την Λουίζα Αμβροσία για το μελισσοκέρι και το βάμμα πρόπολης

Την Μαίρη Κεφαλά για το χαρουπόμελο της

Και την Ηλιάνα Σούλια για το μέλι ερείκης .