Πεστίλι (Fruit leather) φράουλας



Γράφει η Louise Amvrosia
Το πεστίλι είναι ο αποξηραμένος πολτός κάποιου φρούτου. Μπορούμε να το φτιάξουμε με όσα φρούτα δεν περιέχουν πάρα πολύ νερό. Το τρώμε σαν σνακ, μπορούμε να το κόψουμε κομματάκια και να το βάλουμε μέσα σε γλυκά όπως κέικ ή ακόμα να το κόψουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και να στολίσουμε τούρτες. 

Πώς το φτιάχνουμε 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Επειδή η φράουλα είναι ζουμερό φρούτο, τις βράζουμε μέχρι να έχουν υφή μαρμελάδας και προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού. 

Αν φτιάξουμε με άλλα φρούτα που δεν έχουν τόσο νερό, παραλείπουμε το βράσιμο. Είναι γλυκές και δεν χρειάζονται κάποιο γλυκαντικό. Για πιο όξινα φρούτα μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη, μέλι ή στέβια. 

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και απλώνουμε τις φράουλες προσέχοντας το πάχος να είναι λεπτό και ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε με τούλι και το αφήνουμε στον ήλιο για όσες μέρες χρειαστεί. Αν βιαζόμαστε, βάζουμε τον φούρνο στην χαμηλότερη θερμοκρασία στον αέρα για 3-4 ώρες. 

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και να προσθέσετε μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς. 

Καλή επιτυχία!!!