Τσουκνίδα η θεραπευτική και πολύτιμη


Γράφει η Στέλλα Πανταζή

Σε μέρη του κόσμου όπου δεν υπάρχουν τσουκνίδες, οι άνθρωποι που τις χρειάζονται τις αγοράζουν χρυσές απ το εξωτερικό... ας τις ξαναδούμε λοιπόν με νέα προσέγγιση κι ας τις αγαπήσουμε επιτέλους για το θαυμάσιο προϊόν της φύσης που πραγματικά είναι. Ένας φοβερός φίλος που φυτρώνει παντού προσπαθώντας να μας θυμίσει... 

Είναι σχεδόν κωμικό το πόσα λεφτά χαλάμε αγοράζοντας βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής όταν για να γράψουμε τα καλούδια όλα που η τσουκνίδα περιέχει θέλουμε μισή σελίδα! Είναι απλά υπέροχη. Θα μπορούσαμε να ζούμε τρώγοντας αυτές και μόνο. Θα μπορούσαμε να μένουμε υγιής αυτό-τσιμπώντας τον εαυτό μας μ αυτές. Και υπάρχουν άνθρωποι που αυτοθεραπεύονται μαστιγώνοντας το σώμα τους μ αυτές. Το κάνω κι εγώ, όταν έχω πρησμένα μέρη... πχ καρπούς, γόνατα αρθριτικά και πονεμένα. Ένα διάστρεμμα από στραβοπάτημα. Όταν σηκώνω κάτι βαρύ κι αλλόκοτο και πρήζεται ο καρπός μου και είναι ζεστός, φλεγμονή! Όταν στραβολαιμιάζω! Κάτι σαν μποτιλιάρισμα είναι το πρήξιμο!!!Τίποτα καλό δεν μπορεί να φτάσει εκεί για να το βοηθήσει, οι τοξίνες δεν μπορούν να φύγουν για ν ανακουφιστεί. 

Αυτές οι βελονίτσες της τσουκνίδας όμως που μπαίνουν όταν μας τσιμπά, αφήνουν εφτά νευροδιαβιβαστές κάτω απ το δέρμα μας! Η σερατονίνη είναι μία απ αυτές. Όλη αυτή η τροφή για τον εγκέφαλό μας μπαίνει μέσα μας άμεσα για να μας βοηθήσει. Σαν να μας ταϊζει με όλη αυτή την φοβερή ενέργεια. Έρχεται το αίμα να βοηθήσει την κατάστασή, και είναι κόκκινο γιατί φέρνει το οξυγόνο. Τώρα που το μποτιλιάρισμα καθάρισε, οξυγονώνεται η περιοχή και ο πόνος και το πρήξιμο υποχωρεί!!! 

Τσουκνίδα λοιπόν. Για υγεία. Για θεραπεία. Για τροφή! Super τροφή! Υπέροχη και τίγκα σε θρεπτικά στοιχεία... θα σας γράψω πολλά τσουκνιδοκόλπα, συνταγές κι ομορφιές αυτές τις μέρες. Για την ώρα σας παρέθεσα σε ελεύθερη μετάφραση όσα έλεγε ο αγαπημένος Φράνκ Κούκ και συμφωνώ πιστεύω κι εφαρμόζω κι εγώ. 

Τσουκνιδοκαλημέρες λοιπον.