Σπιτικά σοκολατένια δημητριακά



Γράφει και παρασκευάζει η ΗΛΙΑΝΑ ΣΟΥΛΙΑ 

Εννοείται πως μπορούμε να φτιάξουμε τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνουμε στο σπίτι μας ακριβώς σαν του εμπορίου και ακόμα καλύτερα. 
- Μπααααααα και τα δαχτυλιδάκια πώς θα τα κάνουμε......? Η αλήθεια είναι πως χρειαζόμαστε ενα πανάκριβο εργαλείο το οποίο πρέπει να το κάνουμε ειδική παραγγελία και είναι μόνο για να φτιάχνει δαχτυλιδάκια...! Αλλά θα σας αφήσω σε αγωνία και θα πάμε στην...... 

ΣΥΝΤΑΓΗ 
2,5 κούπες του τσαγιού καλαμποκάλευρο 
1/2 κούπα του τσαγιού γάλα 
4 κουταλιές της σούπας μέλι 
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι 
3 κουταλιές της σούπας κακάο ή χαρουπάλευρο 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πάρα πολύ καλά και φτιάχνουμε μια πολύ ωραία ζύμη η οποία μπορεί να σας κολλάει στα χέρια ,θα προσθέσετε λίγο καλαμποκάλευρο ακόμα και θα ξαναζυμώσετε. 
Την ώρα που θα φτιάχνετε τα δαχτυλιδάκια θα συνεχίζει να σας κολλάει στα χέρια αλλά είναι φυσιολογικό ΔΕΝ θα ρίξετε άλλο καλαμποκάλευρο. Δεν χρειάζεται να αφήσουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί. 
Ετοιμάζουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) για να τα βάλουμε πάνω . 
Αφού φτιάξετε την ζύμη παίρνετε μικρά κομματάκια και τα κάνετε μικρά στρογγυλά μπαλάκια . Και τώρα ήρθε η ώρα του μαγικού εργαλείου που σας είπα στην αρχή. 



Παίρνουμε ένα καπάκι από ένα Bic στυλό το βάζουμε στη μέση στο μπαλάκι και το ζουλάμε προς τα κάτω...



Έτοιμο το δαχτυλιδάκι μας, με τον ίδιο τρόπο θα φτιάξουμε και τα υπόλοιπα. 
Αφού τα φτιάξαμε όλα και τα έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 5 λεπτά. 
Τα 5 λεπτά είναι πολύ σημαντικό να τα ακολουθήσετε ακριβώς, μην τα αφήσετε παραπάνω να ψηθούν.



Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Τα βάζουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς . Εγώ μετά τα διατηρώ στο ψυγείο στη συντήρηση για όσο χρειαστεί μέχρι να καταναλωθούν. 
Δοκιμάστε τα και θα εκπλαγείτε με την γεύση τους. 

Υ.Γ. Τα υλικά που βάλαμε στα δημητριακά μας δεν υπάρχουν πουθενά στα έτοιμα δημητριακά του εμπορίου. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να ελέγξω ειδικά την διατροφή των παιδιών μου και κατέληξα στο συμπέρασμα πως ότι περνάει από το χέρι μου θα το τρώνε από εμένα. Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και φαντασία....! 

 Καλή επιτυχία