Ας προετοιμαστούμε για τις μέρες που έρχονται


Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι πολιτική (πως θα μπορούσε άλλωστε;). Ούτε θα εξετάσει τα "πως" και τα "γιατί" φτάσαμε έως εδώ. Μεγάλα παιδιά είμαστε με λογική και κρίση, ας σκεφτούμε ο κάθε ένας μόνος του που φταίει. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι μια προσωπική γνώμη-πρόταση για το πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις επερχόμενες δυσκολίες.

Πέρα λοιπόν από τον αγώνα που θα κληθεί ο κάθε ένας από εμάς να δώσει είτε ατομικά είτε συλλογικά για τα κεκτημένα του-μας, οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα σε όλα τα επίπεδα.
Σκεπτόμενη θετικά, περιμένω πως όλο αυτό θα έχει ένα αίσιο τέλος, αλλά η διαδρομή μέχρι εκεί προβλέπεται πάρα πολύ δύσκολη. Η ανεργία, η φτώχεια, τα λουκέτα, η ανέχεια κλπ θα μας επηρεάσουν όλους σε ψυχολογικό-πνευματικό επίπεδο και σε σωματικό-υλικό επίπεδο.

Επανεξετάστε τα έξοδά σας. Κάντε μόνοι σας περικοπές και επαναπροσδιορίστε τις ανάγκες σας για το επόμενο διάστημα. Αποθηκεύστε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο μέτρο του δυνατού ο καθένας. Μην ξεχνάτε πως ακόμα και στα χωριά μας η αυτάρκεια πλέον είναι ανέφικτη πόσο μάλλον στις πόλεις.

Βάλτε στο μυαλό σας πως οι σκέψεις που κάνουμε είναι αυτές που μας αρρωσταίνουν, μας προκαλούν συναισθήματα που καθρεφτίζονται στο σώμα μας με τις ασθένειες. Αν γνωρίζαμε οι άνθρωποι το μέγεθος της δύναμης που διαθέτουμε θα ήταν όλα διαφορετικά.

Εκφραστείτε λοιπόν. Ελεύθερα. Εκφράστε κάθε όμορφο ή άσχημο συναίσθημα σας. Ο φόβος καταστρέφει σιγά σιγά τα νεφρά. Ο θυμός πληγώνει βάναυσα το ήπαρ. Σταματήστε τις άδικες σκέψεις διότι γίνονται άδικες πράξεις. Κοιμηθείτε. Ξεκουραστείτε συνειδητά. Διαβάστε και προσδιορίστε εκ νέου τα πνευματικά σας όρια με προσευχή, διαλογισμό κλπ. Φροντίστε όχι μόνο την ψυχή σας αλλά και το σώμα σας. Βγείτε στον ήλιο. Περπατήστε. Στις περιπατητικές διαδρομές σας μαζέψτε βότανα για να βοηθήσετε όχι μόνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό σας.

-Βοηθήστε την διάθεσή σας με ένα τσάι από φύλλα καρυδιάς, σπόρους γαϊδουράγκαθου ή μερικές σταγόνες από βάμμα ροδιόλας.
-Τονώστε την καρδιά σας με τσάι ή βάμμα κράταιγου.
-Καθαρίστε το λεμφικό σας σύστημα με γάλλιο, καλέντουλα και φύλλα καρυδιάς.
-Προστατέψτε το αναπνευστικό σας με μολόχα, πεντάνευρο, θυμάρι.
-Αδειάστε από τοξίνες Πεπτικό, Ουροποιητικό και Ενδοκρινικό σύστημα με τσουκνίδα, ταραξάκο, αγριάδα και αγριμόνιο.
-Τονώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με κυνόροδο και αστράγαλο
-Δυναμώστε τα οστά σας με σέλινο και εκουϊζέτο
-Διευκολύνετε τον ύπνο σας με χαμομήλι, πασσιφλώρα, μελισσόχορτο
-Επιστρέψτε στην διατροφή των παππούδων και των γιαγιάδων μας.

Εύχομαι με την δύναμη της ελληνικής ψυχής μας να κερδίσουμε και αυτή την μάχη.

Ειρήνη Παληού Βοτανοθεραπεύτρια