ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ( νηστίσιμη)



 Γράφει και σερβίρει η Ηλιάνα Σούλια

Πολύ οικονομικά με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Και όμως σοκολατένια μαρμελάδα αρκετά πρωτότυπη και άμα την κάνετε και δωράκι θα εντυπωσιάσετε....!!! 
Εκτός από πρωινό ή σαν σνακ μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν γέμιση για τα τσουρέκια σας!!! 
Με τον τρόπο αυτό που θα σας δείξω θα μπορείτε να κάνετε με οποιοδήποτε φρούτο σοκολατένια μαρμελάδα.....!!! 


Υλικά 


1,5 κιλά μήλα 
3 πορτοκάλια το χυμό τους 
3 γλυκάνισους
 4 κουταλιές της σούπας μέλι 
3 κανέλες 
6 γαρύφαλλα 
3 μπαχάρια 
2 κουταλιές της σούπας κακάο ή χαρουπάλευρο
 λίγο μοσχοκάρυδο
 1 λεμόνι το χυμό του,μικρό 


Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ. Μαζεύουμε τις φλούδες (από 2 μήλα) και τα κουκούτσια και τα τυλίγουμε μαζί με όλα τα μπαχαρικά σε πουγκί με ένα τούλι σαν αυτά που έχουν οι μπομπονιέρες... 


Βάζουμε τα μήλα σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το πουγκί με τις φλούδες και τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα... 


Αφού μαλακώσουν πάρα πολύ τα μήλα μας και γίνουνε πολτός ρίχνουμε το κακάο ή το χαρουπάλευρο και ανακατεύουμε πολύ καλά για 10 λεπτά ακόμα, μετά απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το πουγκί και προσθέτουμε το μέλι με το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά για τελευταία φορά....


 Σε αυτό το σημείο μπορείτε να την δοκιμάσετε και να συμπληρώσετε ανάλογα με τα γούστα σας ότι εσείς θέλετε....π.χ. μέλι ,κανέλα .... 


 Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή μαρμελάδα και τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς. Τέλος την αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και μετά που θα ανοιχτή στο ψυγείο... Τόσο απλόόόόόό........!!!!! 


Με αυτή την δοσολογία βγαίνει 1 κιλό μαρμελάδα....!!!! Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε.....!!! 

 Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε και του υγεία σε όλους μας......!!!!