Χορτοφαγικό σούσι με λαχανικά και φύτρα




Γράφει και σερβίρει η Στέλλα Πανταζή
 
Vegan, φυτοφάγοι και ωμοφάγοι φίλοι, αυτή η συνταγούλα είναι για μας αλλά και για όλους όσους θα ήθελαν να προσθέσουν λαχανικά στην διατροφή την δική τους και των παιδιών τους αλλά και για όσους θα ήθελαν να εντυπωσιάσουν! 

 Τα νορι είναι φυλλαράκια από φύκια, το χούμους το γνωρίζετε και αντί για ρύζι χρησιμοποιούμε άλφα άλφα ή άλλα λεπτά παρόμοια φύτρα! 


Κόψτε λοιπόν διάφορα πολύχρωμα λαχανικά σε μπαστουνάκια. Απλώστε στο νορι μια λεπτή στρώση χούμους ή γουακαμόλι (λιωμένο αβοκάντο) για να κολλήσουν τα φύτρα μας. 





Μια παχουλούτσικη στρώση φύτρων αντί για ρύζι και βάλτε τα λαχανικά, όσα θέλετε. Για  ένα πλήρες και πολύ θρεπτικό γεύμα αβοκάντο και οργανικά λαχανικά είναι ό,τι το καλύτερο. 


Εμείς φτιάχνουμε μια μεγάλη πιατέλα με διάφορα λαχανικά όλων των χρωμάτων και δημιουργούμε διαφορετικά σουσια(!) όταν έχουμε φίλους γίνεται μεγάλο γλέντι, όλοι προσπαθούν να φτιάξουν ένα και να το μοιραστούν! Κάνουμε διαγωνισμό και τα παιδιά ειδικά το λατρεύουν το όλο σκηνικό! 


 ΄Οσοι καπνίζετε  στριφτά τσιγάρα ξέρετε πως να το στρίψετε, οι υπόλοιποι παρακολουθήστε κανα δυο άτομα να φτιάχνουν και δοκιμάστε κι εσείς! 
Σφιχτά σφιχτά στρίψτε το σουσάκι σας και στο λίγο νόρι που αφήσατε άδειο χωρίς πασαλείματα στην πάνω άκρη απλώστε λίγο νεράκι με το δάχτυλό σας για κολλήσει. Βρέξτε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε το σούσι σας. 


Με τον καιρό θα βρείτε την άκρη σας, το πόσα φύτρα σας αρέσει να περιέχει και πόση γέμιση. Λεπτότερο σούσι ή χοντρούλι – προσωπική σας προτίμηση. Όμως όπως και να το προτιμάτε, είναι πάντα ένας πολύ γευστικός και απόλυτα υγιεινός τρόπος για να φάτε. Η κόρη μου το λατρεύει και το καλοκαίρι φέρνει τους φίλους της για ένα σουσοπάρτυ συχνά πυκνά!


 Καλή όρεξη λοιπόν και μοιραστείτε και καμιά φωτογραφία από τις δημιουργίες σας. Θα χαρώ πολύ να δω τι κάνατε και να πάρω και καμιά ιδέα για χάρη ποικιλίας!