Gomashio : Το Ιαπωνικό καρύκευμα με τις απίστευτες ιδιότητες


Γράφει και παρασκευάζει ο Άγγελος Ορέστης

Μεσούσης της  Σαρακοστής, άλλοι  
νηστεύουν κι άλλοι όχι..    ..όλοι  
όμως  τρώμε  τα  καθημερινά φαγάκια μας.   
Σε  ότι αφορά   τα φαγητά σας  το ξέρω  ότι  τα μαγειρεύετε πολύ νόστιμα,   καμιά πρόθεση 
αμφισβήτησης  επ’ αυτού  απλά σκέφτηκα να 
σας δώσω μια  απλή συνταγούλα   για ένα 
καρύκευμα που γίνεται εύκολα , το 
παρασκευάζετε  μόνοι σας , προσθέτοντας 
όλη σας την αγάπη και την μαεστρία σας  και 
νοστιμίζετε ακόμα περισσότερο τα  φαγάκια , 
και  των νηστευόντων  και των 
μη  νηστευόντων..     

Είναι το ΓΚΟΜΑΣΙΟ
Οι αναλογίες ποικίλουν (ανάλογα με το 
πόσο  σας αρέσουν οι αλμυρές γεύσεις.)

 Ενδεικτικά λοιπόν.. Χρειάζονται. 

7 κ.σ  αναποφλοίωτο σουσάμι
1 κ.σ  θαλασσινό  αλάτι
Καβουρντίζουμε  το σουσάμι (χωρίς λάδι) σε 
μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά   έως ότου 
το χρώμα του  γίνει πιο σκούρο , 
ανακατώνοντας το συνέχεια.

 Όταν γίνει το βάζουμε στο μούλτι   μαζί  με το αλάτι και το 
πολτοποιούμε για 2-3 λεπτά,  και 
….  ΕΤΟΙΜΟ!, 

Το αποθηκεύουμε σε κάποιο βαζάκι ..  και το 
χρησιμοποιούμε κατά βούληση για 
καρύκευμα στα φαγητά..

Είναι εξαιρετικά νόστιμο και πολλαπλώς 
ωφέλιμο για την υγεία σας , λόγω 
των  πολλών και ευεργετικών ιδιοτήτων του 
σουσαμιού (φυτικές ίνες , βιταμίνες, μέταλλα κλπ)

Υ.Γ  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί για 
αλάτι Ιμαλαϊων

Καλά Μαγειρέματα τώρα που 
#menoumespiti ...