Συνταγές για πήλινγκ και μάσκα προσώπου



Γράφει και παρασκευάζει η Στέλλα Λεοντιάδου


Πήλινγκ με ελαιόλαδο, κακάο και ζάχαρη 

1 κ.γ. κοφτή ζάχαρη λεπτοτριμμένη (όχι άχνη), αν έχουμε βάζουμε μαύρη 
1κ.γ. κοφτή κακάο 
2 κ.γ. ελαιόλαδο, αν έχουμε βάζουμε αγριέλαιο Ανακατεύουμε σε βαζάκι, απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο, αφήνουμε 2-3 λεπτά και κατόπιν τρίβουμε πάρα πάρα πολύ απαλά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και καλό σαπούνι.
 Ό,τι περισσέψει το βάζουμε σε βαζάκι εκτός ψυγείου. 

Από πάνω βάζουμε τη μάσκα βρώμης 

2 κ.σ. κοφτές βρώμη αλεσμένη σκόνη 
2 κ.σ. (περίπου) χλιαρό νερό ή ροδόνερο 
2 κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι αγριελιάς ή σιτέλαιο 
 1/2 κ.γ. μέλι 
1/2 κ.γ. λάδι ιπποφαές 
Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο Εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, αφήνουμε για μισή ώρα μέχρι να στεγνώσει. 
Κατόπιν τρίβουμε ελαφρά και φεύγει σε ροκανίδια. Ό,τι περισσέψει το βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για τις επόμενες ημέρες. Κρατάει περίπου 1 εβδομάδα.