Εύκολη χορτόπιτα χωρίς φύλλο





 Γράφει και σερβίρει ο Αυγερινός

Υλικά


500 γρ. σπανάκι
3 πράσα  
μυρώνια, καυκαλήθρες (ανάλογα με την εποχή ότι βρείτε)
 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
500 γρ. τυρί φέτα (εγώ προτιμώ την κατσικίσια) 
1 ½ ποτήρι ελαιόλαδο  
3 ποτήρια καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο 
1 κ.σ.αλάτι 
φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της χορτόπιτας αυτής.
Η δική μας είναι η εξής: 



Τρόπος παρασκευής


 Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα. Τα πασπαλίζουμε με  μπόλικο αλάτι και σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε ελαφρά (3-4 λεπτά είναι αρκετά). 
 Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.

 Μέχρι να κρυώσει το μείγμα φτιάχνουμε  έναν σχετικά αραιό  χυλό ανακατεύοντας 2 ½ ποτήρια καλαμποκάλευρο, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και  νερό.

  Παράλληλα και αφού έχουν κρυώσει τα χορταρικά μας προσθέτουμε στο μείγμα ένα αυγό και ανακατεύουμε καλά.
 Τρίβουμε τη φέτα σε κομματάκια και τη ρίχνουμε μέσα στα χόρτα.
 Πασπαλίζουμε με το πιπέρι. 

Λαδώνουμε το ταψί.  

 Ρίχνουμε μια στρώση από τον χυλό στο ταψί και προσθέτουμε το μείγμα με το χορταρικά  μας. 
Με τον υπόλοιπο χυλό περιχύνουμε το μείγμα μας.

 Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα.

 Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 


Καλοφάγωτη...