Βοτανικό λάδι για πόνους "το Βοτανολογικόν"


Γύρισα από τις διακοπές αρχές Οκτώβρη  ένα ερείπιο. Τα "υψιλά μικρά", ο κήπος, τα όρη και τα βουνά με εξόντωσαν
Γυρνώντας στον Πειραιά τα ερείπια έγιναν 2, ένα η αφεντιά μου κι ένα το σπίτι.. Αρχίζω δουλειές, ταυτόχρονα πέφτει και δουλειά...μια θερμαντική ο ένας, δυο κηραλοιφές ο άλλος, μια προσώπου οι πολλές άλλες, πάνε οι δουλειές. Οι μέρες περνούν..στο σπίτι αρχίζει η αποσύνθεση... 

Παίρνει ο ξενιτεμένος μου, μαμά έρχομαι τις γιορτές, μου λέει, αρχίζω να πλέκω το μαλλί κοτσίδα, τον περίμενα τέλη Γενάρη. 
Παίρνει η μητέρα των "υψιλών μικρών", μαμααααααααα (όταν η λήγουσα γίνεται μακρόσυρτη έρχεται κεραμίδα φυλαχτείτε), παραμονή και ανήμερα θα είμαστε σε σένα κανόνισε..συνεχίζω το πλέξιμο
Παίρνει ο γνωστός μπλόγκερ, "αφεντικόοοοοοο (κι άλλο μακρόσυρτο) αρθράκι έτοιμο έχουμε;;; Τελειώνω το πλέξιμο και αρχίζω να τραβάω μαλλί.
Τι αφεντικό βρε εφέντιμ, αφήκετε με πχια....ΠΟΝΑΕΙ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ ΛΕΜΕΕΕΕ

Να σας συστήσω τον Πόνο...ο αχώριστος σύντροφός μου τις τελευταίες μέρες...γιος της Έριδας και εγγονός της Νύχτας. Ήρθε και μου μπαστακώθηκε, αρμένικη βίζιτα ένα πράγμα. Ήπια όλη την εγχώρια χλωρίδα, τρίφτηκα  και με την αλλοδαπή..ο πόνος όχι απλά δεν έφυγε αλλά άρχισε και τις μετακινήσεις..
Ε όχι αγάπη μου δεν θα με ρίξεις εμένα τόσο εύκολα...πήρα την καρέκλα του γραφείου που διαθέτει ροδάκια και με χάρη και σβελτάδα μπήκα στο εργαστήρι (άραγεςςςς μπορώ να πάω και σούπερ με την καρέκλα::)

Πάρτε μολύβι και χαρτί έρχεται ο εξολοθρευτής κάθε πόνου...σας το λέω από τώρα χρειάστηκα σχεδόν όλα μου τα βότανα και έστειλα και τον γαύρο-γαμπρό να μου πάρει άλλα τόσα...
Μέσα στο ήδη έτοιμο βαλσαμέλαιό μου  εκχύλισα Αναλγητικά, Αντισπασμωδικά, Αντιρευματικά, Αντιφλεγμονώδη, Διεγερικά, Φλογιστικά και Εφιδρωτικά βότανα.
Πασσιφλόρα, Παπαρούνα, Αγριομάρουλο, Θυμάρι, Τίλιο, Χαμομήλι, Αρπαγόφυτο, Άρνικα, Γάλιο, Δάφνη, Εκουϊζετο, Ιτιά, Δεντρολίβανο, Καγιέν, Καλέντουλα, Σέλινο, Τζίντζερ, Μέντα, Πεύκο, Κεδρόμηλα, Σινάπι, Γωλθερία, Σημύδα, Στελλάρια, Σπειραία και Πεντάνευρο διότι το θεωρώ θεϊκό.
Πρόσθεσα και αιθέρια έλαια, όχι βέβαια από όλα τα παραπάνω αλλά από όσο είχα.
Βάλτε τα βότανα στο βαλσαμέλαιο και εκχυλίστε τα με την θερμή μέθοδο 2 φορές. Αφήστε το λάδι να κρυώσει και να ξεκουραστεί σουρώστε και στύψτε δυνατά. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια που έχετε και είναι έτοιμο.

Μην διαβάσω σχόλιο πως τα βότανα είναι πολλά εντάξει;; Το λάδι μπορείτε να το φυλάξετε και να το χρησιμοποιήσετε σε ανάλογες κηραλοιφές. Χρήση εξωτερική μόνο εκτός και αν δεν βάλετε Άρνικα οπότε μπορείτε να το φάτε και στις σαλάτες σας αν και θα σας πέσει βαρύ.

ΥΓ: Μην ξεχάσετε να ελέγξετε στην μέσα μεριά του αγκώνα σας με μια δυο σταγόνες για τυχόν αλλεργία. Μέρες που είναι μην ξεφορτωθούμε τον πόνο και τουμπανιάσουμε.

Ειρήνη Παληού
Βοτανολόγος
 Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο www.botanologika.gr   δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται ως τεκμηριωμένες πληροφορίες, συμβουλές ή ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια. 
Καθώς το www.botanologika.gr. είναι ενας ενημερωτικός δικτυακός τόπος και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και πληροφορίες για την υγεία, σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ιατρική γνωμάτευση ή άλλη επιστημονική υπόδειξη. 
Όλοι οι χρήστες του www.botanologika.gr καλούνται να απευθυνθούν στον ανάλογο επαγγελματία πριν εφαρμόσουν οποιαδήποτε πληροφορία που παρέχεται από τον δικτυακό τόπο του  www.botanologika.gr