Συνταγή τανωμένον σορβά


Κείμενο-φωτογραφία Νεόφυτος Νικολαΐδης 

Ήρθε ο χειμώνας. 

Η γιαγιά η Δέσποινα πόντια μου ετοίμαζε συχνά πυκνά τανέα το έλεγε. Τα υλικά η μυρωδιά και η γεύση με ταξίδεψαν στα παιδικά μου χρόνια και η Τσαχουρα όπως ήταν το προσωνύμιό της ξάφνου εμφανίστηκε μπροστά μου με ένα βαθύ χαμόγελο αγάπης. 

Τανωμένον σορβά


 Εύπεπτο, πεντανόστιμο και γρήγορο φαγάκι για όλους. 

Για 4-5 μερίδες: 

2 φλ.τσ. πληγούρι 
σε 7 φλ.τσ. νερό που βράζει με αλατάκι και λίγο λάδι για να μη φουσκώνει, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.


 Σε 2 κουπάκια γιαούρτι χτυπημένο προσθέτουμε λίγο λίγο πληγούρι βρασμένο και πίσω στη κατσαρόλα. Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε καλά λίγο φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο ξερό δυόσμο και όλο στην κατσαρόλα.


 Αγαπημένο!