• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Συνταγή τανωμένον σορβά


    Κείμενο-φωτογραφία Νεόφυτος Νικολαΐδης 

    Ήρθε ο χειμώνας. 

    Η γιαγιά η Δέσποινα πόντια μου ετοίμαζε συχνά πυκνά τανέα το έλεγε. Τα υλικά η μυρωδιά και η γεύση με ταξίδεψαν στα παιδικά μου χρόνια και η Τσαχουρα όπως ήταν το προσωνύμιό της ξάφνου εμφανίστηκε μπροστά μου με ένα βαθύ χαμόγελο αγάπης. 

    Τανωμένον σορβά


     Εύπεπτο, πεντανόστιμο και γρήγορο φαγάκι για όλους. 

    Για 4-5 μερίδες: 

    2 φλ.τσ. πληγούρι 
    σε 7 φλ.τσ. νερό που βράζει με αλατάκι και λίγο λάδι για να μη φουσκώνει, μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί.


     Σε 2 κουπάκια γιαούρτι χτυπημένο προσθέτουμε λίγο λίγο πληγούρι βρασμένο και πίσω στη κατσαρόλα. Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε καλά λίγο φρέσκο βούτυρο, ρίχνουμε τριμμένο ξερό δυόσμο και όλο στην κατσαρόλα.


     Αγαπημένο!
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνταγή τανωμένον σορβά Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top