• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Μάσκα συσφικτική με πατάτα, φλούδα πορτοκαλιού, αλόη, μπανάνα (ή παπάγια)



    Γράφει και παρασκευάζει η Στέλλα Λεοντιάδου 


    Μια μάσκα μυρωδάτη, όταν ανοίγεις το βαζάκι ξεχύνεται η μυρωδιά του πορτοκαλιού και σου έρχεται να το φας!

     Στο μούλτι ανακατεύω να γίνουν πολτός:
     μισή μικρή πατάτα καθαρισμένη σε φέτες 
    φλούδα μισού φρέσκου πορτοκαλιού
     1/4 από μια ώριμη μπανάνα (ή 3 κ.σ. πολτό παπάγιας) 
    2 κ.σ. ασπράδι αυγού χτυπημένο (από την άλλη μάσκα πατάτας) 
    2 κ.γ. φυσικό χυμό αλόης (αν δεν έχετε, βάλτε την ίδια ποσότητα σε τζελ αλόης εμπορίου ή ασπράδι αυγού)
     1 κ.γ. λάδι αβοκάντο (για ώριμο δέρμα) 
    1 κ.γ. λάδι ιπποφαές (για ώριμο δέρμα )
     (ή σταφυλοκουκουτσέλαιο για λιπαρό δέρμα ή λάδι καρύδας για ξηρό δέρμα)
     1 κ.γ. λάδι πράσινου τσαγιού για ενυδάτωση (δική μου εκχύλιση) ή αγριέλαιο 
    1/2 κ.γ. βιταμίνη Ε 

    Δε βάζω βιταμίνη Α για να τη φορώ και πρωί, αλλιώς το υγρό από 2 σφαιρίδια βιταμίνης Α

     Βάζω και 1 σταγονόμετρο από το λάδι μου νυκτός με 15ml λάδι αγριελιάς, από 5ml αργκάν, jojoba, ιπποφαές, από 2στ μαστίχα, μύρο, πατσουλί, τριαντ/λο .

    Τη φυλάω στο ψυγείο 7 μέρες. Γίνεται καλύτερη όταν χρησιμοποιείται κρύα, ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ. 
    Συντηρείται για 7 μέρες στο ψυγείο.
     Τη χρησιμοποιούμε 2-3 φορές την εβδομάδα. 
    Αφήνουμε 30 λεπτά και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. 


    Αδοκίμαστο: Κάνουμε παγάκια την υπόλοιπη μάσκα, σε μίνι σακουλάκια ζιπ 1 μερίδας (ιδανικά για ταξίδι!).
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μάσκα συσφικτική με πατάτα, φλούδα πορτοκαλιού, αλόη, μπανάνα (ή παπάγια) Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top