• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  100% βιοδιασπώμενο βοτανικό απορρυπαντικό και αντισηπτικό σαπούνι γενικής χρήσης, ψυχρής μεθόδου από τηγανέλαια .

  Γράφει και παρασκευάζει η Χρυσούλα Ανέστη


  Όλοι γνωρίζουμε πως η απόρριψη των λαδιών που μας  περισσεύουν από το τηγάνισμα στην αποχέτευση καταστρέφει και μολύνει  το αποχετευτικό σύστημα αλλά και το περιβάλλον. Και στα σκουπίδια όμως αν τα πετάξουμε δημιουργούμε άλλου είδους μόλυνση και καταστροφή.

  Η ευλογημένη χημεία όμως μας αποδεικνύει πως μπορούμε να μετουσιώσουμε αυτά τα περισσεύματα από ρυπογόνα, σε άλλα  χρήσιμα υλικά που θα κάνουν την καθημερινότητα μας πιο όμορφη, λιγότερο δαπανηρή και φιλική στο καλό μας περιβάλλον το οποίο επειδή μας περιβάλει και μέσα σε αυτό και από αυτό ζούμε, πρέπει να το προσέχουμε και να το αγαπούμε. 

  Ένα από τα χρήσιμα υλικά που μπορούμε να παρασκευάσουμε με τηγανόλαδα ή ταγισμένα λάδια είναι ένα 100% βιοδιασπώμενο βοτανικό απορρυπαντικό και αντισηπτικό  σαπούνι  γενικής χρήσης, ψυχρής μεθόδου .   

  Όρεξη χρειαζόμαστε και απλά φυσικά υλικά:
  - Καλοσουρωμένο λάδι ( τα τηγανόλαδα μας που έχουμε             συλλέξει με περιβαλλοντική ευλάβεια )
  - Νεράκι
  - Σόδα σαπωνοποιίας 
  - Βότανα με αντισηπτική δράση ( λεβάντα, δάφνη,θυμάρι ,δεντρολίβανο, κ.λ.π.)


  "Μαγειρεύω" τα βότανα επιλογής μου. Χρειάζομαι να πάρω από αυτά, τις αντισηπτικές τους ιδιότητες και το άρωμα τους.


  Η μετουσίωση έγινε! Λάδι, νερό και σόδα μετατρέπονται μέσα σε λίγη ώρα, σε έναν χυλό που ήδη μυρίζει σαπούνι.
  Αφού το μετουσιώσουμε σύμφωνα με την γνωστή συνταγή και το καλουπώσουμε, το κόβουμε σε πλάκες όταν σκληρύνει και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Το τρίβουμε και το διαλύουμε με ζεστό νερό και όταν κρυώσει το φυλάμε σε πλαστικά μπουκάλια από αναψυκτικά κ.λ.π ( κι άλλη περιβαλλοντική καλή πράξη).
  Υγροποιημένο και εμφιαλωμένο, έτοιμο για χρήση.
  Με αυτό το σαπουνάκι που αφρίζει, καθαρίζει, εξυγιαίνει , μοσχοβολά και δεν ρυπαίνει , μπορούμε να σαπουνίσουμε και να καθαρίσουμε  το αυτοκίνητο, τοίχους, πατώματα, πόρτες, παράθυρα, τζάμια, πάγκους, έπιπλα, είδη υγιεινής, σχάρες , κατσαρολικά, πιάτα  κ.λ.π
  Ξεβγάζεται εύκολα και αν χυθεί από αυτό, στον κήπο και στα λουλούδια τα αναζωογονεί λες και είναι λίπασμα!           

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: 100% βιοδιασπώμενο βοτανικό απορρυπαντικό και αντισηπτικό σαπούνι γενικής χρήσης, ψυχρής μεθόδου από τηγανέλαια . Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top