• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Μερτζουβί, Δρυς και Ελιά, η ισχύς εν τη ενώσει.


  Αναφέρομαι σε τρεις δρόγες εξαιρετικές, με τεράστιο φάσμα δράσης, τόσο σε υδατικό εκχύλισμα, όσο και σε απόσταξη σε έλαιο, αλλά, το κυριότερο, και με τεράστια δυναμική σε βάμμα, είτε αυτούσιες, είτε σε δυναμικό συνδυασμό. 

  Θα σας δώσω αρχικά κάποιες πολύ χαρακτηριστικές δράσεις της κάθε δρόγης και στην συνέχεια θα δούμε τα πάμπολλα ωφέλη από την ένωση τους. Μερτζουβί (Λιβάνι Μερτζουβί, ή Πέτρα). 

  Χρησιμοποιείται στην Ελλάδα κυρίως ως θυμίαμα, γιαυτό και το προμηθευόμαστε συνήθως από μαγαζιά με εκκλησιαστικά είδη. Θα το βρείτε να έχει χρώμα που μοιάζει με γκρι σπασμένη πέτρα ή σκούρο ασημοκαφετί ή σαν βαθιά κοκκινωπή σπασμένη πέτρα. Όπως θα το αγοράσετε δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου, όταν καεί, απελευθερώνει οσμή θυμιάματος κι όταν το κάνουμε βάμμα από 45-60% βαθμούς αλκοόλης έχει μια ενδιάμεση οσμή καλού λιβανιού και βιολογικής βανίλιας.

   Είναι πολύ ισχυρό συσφιγκτικό και χρησιμοποιείται σε άτονα και χαλαρωμένα δέρματα.
   Είναι πολύ ισχυρό αντιμικροβιακό/αντισηπτικό και χρησιμοποιείται και για πλύσεις τραυμάτων και αντισηψία. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την σωστή επεξεργασία στην αντιμετώπιση φλεγμονών, όπως και σε κάποια αυτοάνοσα με δερματική έκφραση. 
   Για την ενίσχυση της δράσης του μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκια, ολόλευκη μαστίχα. Όσο μπορούμε, αποφεύγουμε την κίτρινη ή υποκίτρινη, είναι ένδειξη πως δεν είναι φρέσκες.   Δρυς: Από τα πρώτα δώδεκα δέντρα που χάρισε Ο Θεός στους ανθρώπους σύμφωνα με μια αρχαία παράδοση. 

  Κατά μια άλλη η Δρυς ήταν το δέντρο βασιλιάς και η καρυδιά το δέντρο βασίλισσα, τα πρώτα δέντρα που χάρισε ο Θεός. Η αξία της είναι τεράστια, τίποτα δεν πετάμε από αυτήν, ούτε βελανίδι, ούτε κέλυφος βελανιδιού, ούτε φύλλο.

   Έχει πανίσχυρη δράση κατά των κιρσών, πολύ καλή αντιμετώπιση στις διογκωμένες μπλε σκούρες φλέβες, στους πόνους που συνοδεύουν τις επίπονες ορθοστασίες. Δυνατό συσφιγκτικό, τόσο που κάποιες φορές το αρχικό, μητρικό βάμμα να χρειάζεται αραίωση. 

   Στυπτικό, βοηθά στην αποσυμφόρηση από κατακρατήσεις υγρών και την ανακούφιση από επώδυνα οιδήματα. Συνεργάζεται αρμονικότατα και πολύ ωφέλιμα με: 
  Πλάτανο για φλεγμονή. 
   Φτέρη για καλύτερη κυκλοφορία και κιρσούς. 
   Ταραξάκο (άγριο ραδίκι) για αποσυμφόρηση κατακράτησης υγρών. Αποφύγετε την συνεργασία με Ιπποκαστάνεα. 


  Ελιά. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ σε ένα σημαντικότατο τμήμα των θησαυρών της ελιάς, στους νεαρούς βλαστούς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα πολύτιμοι, τόσο για την ιαματική, όσο και για την καλλυντική τους δράση. Είναι αυτοί που ξεκινούν από την φρέσκια κλάρα που μεγαλώνει μετά τα κλαδέματα στο λιομάζεμα - ΟΧΙ αυτήν που αναπτύσσεται γύρω από τον κορμό του δέντρου, χρειάζονται ειδικές γνώσεις και επεξεργασία. Το βάμμα 45-60% alc. των νεαρών βλαστών είναι ιδανικό αιμοστατικό αντιραγαδικό βοηθά στην κυτταρική ανάπλαση και ανανέωση βοηθά στην αντιμετώπιση κάθε είδους φλεγμονής αν ενταχθεί σε γαλακτώματα το χρησιμοποιώ ως βοήθεια τεράστια στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων και φλεγμονών επίπονων σε χέρια, πόδια και σπονδυλική στήλη είναι ισχυρό συσφυγκτικό προκαλεί σύσφιξη, ανόρθωση στήθους και γλουτών, ιδίως αν συνδυαστεί και με Αλχεμίλλη. Bοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των κιρσών, των διογκομένων φλεβών, όπως και των σπασμένων έχει δράση επουλωτική σε τραύματα σε συνδυασμό με τσουκνίδα και δεντρολίβανο έχει πολύ καλά αποτελέσματα κατά της τριχόπτωσης.

   Βλέποντας τις ενέργειες του καθενός χωριστά, όπως τις περιέγραψα, και δεν είναι και όλες φυσικά, καταλαβαίνουμε τι πανίσχυρα αποτελέσματα θα μας δώσουν οι συνδυασμοί τους. Θα αναφερθώ στον πιο απλό, να τα ενώσουμε ισόποσα και να δούμε ποια είναι η ισχύς εν τη ενώσει: 

   Αντιραγαδική, τόσο σε μεγαλύτερες ηλικίες, όσο και σε άτομα που έχουν χάσει πολλά κιλά ή αθλητές των οποίων, λόγω αθλητικών διεργασιών, το βάρος αυξομειώνεται .

   Χρήση σε άτονα, πλαδαρά δέρματα, πεσμένο σώμα, χαλαρωμένους ιστούς, λόγω κακής διατροφής, υπερβολικής δίαιτας, χρήσης φαρμάκων ή τοξικών ουσιών .

   Ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση με διάρκεια αρκετών ωρών, λόγω της ένωσης των τριών δρογών, που το καθένα απελευθερώνει την δύναμη του, τόσο σε αθροιστικό αποτέλεσμα, όσο και σε διαδοχικούς χρόνους. 

  Είναι η υπέροχη ομορφιά της ακαριαίας δράσης και των τριών κι αμέσως κατά διαδοχή το ένα μετά το άλλο υπερδυναμώνει την αήττητη συμμαχία τους. Πανίσχυρη αιμοστατική, επουλωτική δράση σε βάμμα 45-60% alc. 

  Όσες φορές έχω κάνει τον συνδυασμό σε καλλυντικό, παρατήρησα πως προσφέρει πολύ καλή ενυδάτωση, σύσφιξη, εμφανέστατο αντί-γηραντικό αποτέλεσμα σε διάστημα 8-10 ημερών, εξαφανίζονται κύκλοι και οιδήματα κάτω από τα μάτια περίπου σε 8-12 μέρες, επιτυγχάνεται σύσφιξη και ανόρθωση στήθους και γλουτών εντός 25-30 ημερών και αν συνδυαστεί με gel για κυτταρίτιδα και σύσφιξη το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. 

  Πολύ αποτελεσματική και γρήγορη αντιμετώπιση κιρσών, σπασμένων φλεβών και οιδημάτων στα πόδια-εξαιρούνται τα οιδήματα των αστραγάλων, λόγω καρδιακού νοσήματος. 

  Χρήση για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων αυτοάνοσων νοσημάτων, όπως η ψωρίαση για την αντιμετώπιση του αισθήματος καύσου, κνησμού, επίπονων οιδημάτων. Ανακούφιση σε μυοσκελετικούς πόνους, ρευματισμούς, ψύξεις, πιασίματα, κράμπες. 

   Αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά.gr 
  Δημήτρης Καλλιμάνης. 
  Για κάθε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να με ρωτάτε μέσω της σελίδας ή στο 6955 20 39 47 από 19:00-21:00 εκτός Κυριακής.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μερτζουβί, Δρυς και Ελιά, η ισχύς εν τη ενώσει. Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top