• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Κυτταρίτιδα, μόνον με φυσική αντιμετώπιση.


  Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας δεν είναι κάτι το αδύνατο, ούτε υπάρχει ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία.
   Ξεκινάω από σήμερα να σας δίνω συνταγές μόνον με φυσικά υλικά και θα δείτε πως, αν θέλετε, η φύση και ξέρει και μπορεί να αλλάζει καταστάσεις, αρκεί τα δώρα της να τα χρησιμοποιούμε σωστά. 

  Θα σας μιλήσω για μια σειρά εφαρμογών από ευεργετικά για κυτταρίτιδα/σύσφιξη φυτά και μετά θα μιλήσουμε για πολυποίκιλους συνδυασμούς τους. 

  Σήμερα, θα αναφερθώ στα φύκια. 


  Φύκι, Fucus vesiculosus, Ποσειδωνία: 

  Πως τα μαζεύουμε, πως τα επεξεργαζόμαστε, πως τα εφαρμόζουμε για να επιτύχουμε λποδιάλυση.
   Μιλάμε για το φύκι το απλό, το πιο συνηθισμένο στις ελληνικές θάλασσες, την Ποσειδωνία, που φυτρώνει περίπου στο 1,00-1,5 μέτρο συνήθως αμμώδους βυθού της θάλασσας. Μακριές πράσινες ή καφέ λωρίδες, ανάλογα με την εποχή, με όχι ιδιαίτερα βαθιά ρίζα. Συνήθως δεν του δίνουμε σημασία. Απλά δεν ξέρουμε. 

  Την βλέπουμε να απλώνεται και στις ακτές, όταν την ξεβράζει το κύμα και τότε, βέβαια, δεν μας είναι πλέον χρήσιμη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ποτέ δεν μαζεύουμε από την παραλία τα ξεβρασμένα φύκια. 

  Χρησιμοποιούνται μόνον αποξηραμένα για γέμισμα στρωμάτων, προσάναμμα, λίπασμα, για χίλιες δυο δουλειές, όχι όμως για κυτταρίτιδα/σύσφιξη. Αν θέλουμε δουλειά πάνω στην κυτταρίτιδα, τα φύκια τα ψαρεύουμε μόνοι μας μέσα από την θάλασσα κόβοντας τα με ψαλίδι ή μαχαίρι ή ζητάμε τη βοήθεια κάποιου ψαρά. 

   Τα φύκια πρέπει να είναι μέσα από την θάλασσα!! 


  Όπως τα βγάζουμε έξω, ενώ έχουν ακόμη το νερό τους το θαλασσινό και την αναπνοή της θάλασσας, τα βάζουμε σε γυάλινα βάζα ως το 1/2 του βάζου και το υπόλοιπο το συμπληρώνουμε με εξαιρετικής ποιότητας ρακή (χωρίς γλυκάνισο). 
  Το αφήνουμε σε ξηρό και σκιερό μέρος για 21 μέρες, σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμες φιάλες. Αυτό το διάλυμα με προσθήκη 5% οργανικής γλυκερίνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εξαιρετική λοσιόν για κυτταρίτιδα/σύσφιξη με δοσολογία 2 φορές την ημέρα στα επίμαχα σημεία, αλλά και σε τοπικό πάχος ή πρηξίματα. 

  Αποσυμφορεί επίσης πρηξίματα σε ψωριασικούς ασθενείς και επικουρικά θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο σε ασθενείς με σύνδρομο Cushing, όσον αφορά στις παρακρατήσεις υγρών και στο πανσεληνοειδές προσωπείο. 

  Φαρμακοτεχνικά η συγκεκριμένη λοσιόν, ακριβώς όπως την περιέγραψα και δεν έχω αλλάξει στην παρασκευή της τίποτα τα τελευταία 21 χρόνια που την φτιάχνω, μπορεί να ενσωματωθεί σχεδόν στα πάντα, σε gel, σε λουτρά/θαλασσοθεραπεία/οικιακό spa, όπως και για να ενδυναμώσετε αμμόλουτρα με θαλασσινό νερό και την χρήση λοσιόν, τα οποία είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά... 

  Αποκλειστικά για τα www.botanologika.gr 
  Δημήτρης Καλλιμάνης. 

  Για κάθε απορία/ερώτηση 
  μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 6955 20 39 47
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Κυτταρίτιδα, μόνον με φυσική αντιμετώπιση. Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top