Ενδυνάμωση βλεφαρίδων με την βοήθεια βοτανικών ελαίων.Τις θέλουμε μακριές, πλούσιες, πυκνές, δυνατές, γυαλιστερές και έτοιμες οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να πεταρίσουν, να σαγηνέψουν αλλά και να προστατεύσουν τα πανέμορφα και τσακίρικα μάτια μας. 

Ναι, μιλάω για τις βλεφαρίδες μας, που τις κακοποιούμε βαρύνοντάς τες με 4-5 στρώσεις μάσκαρα, τις τρίβουμε, τις κουκουλώνουμε με ψεύτικες και τελικά τις χάνουμε. 

Οι βλεφαρίδες, εκτός από το παιχνιδιάρικο πετάρισμά τους, σκιάζουν τα μάτια μας στο έντονο φως και τα προστατεύουν από σκόνες και σκουπιδάκια. Ο αριθμός τους διαφέρει, στο επάνω βλέφαρο έχουμε γύρω στις 100 ενώ στο κάτω γύρω στις 60. Ο καλλωπισμός τους άρχισε στην αρχαιότητα από τους Αιγύπτιους Ινδούς αλλά και Έλληνες γλύπτες. Στη νεώτερη ιστορία και τον 18ο αιώνα ο νεοφερμένος στο Λονδίνο Γάλλος αρωματοποιός Ρίμμελ κατασκεύασε την πρώτη μάσκαρα η οποία και καθιερώθηκε στην κοσμετολογία με το όνομα του. 

Αργότερα τον 19ο αιώνα ο αδερφός της Maybell, Tομ Λάιλ θέλοντας να ευχαριστήσει την αδερφή του της έκανε δώρο μια μάσκαρα κατασκευασμένη από ένα μείγμα βαζελίνης και σκόνη άνθρακα. Η μάσκαρα ήταν μια μαύρη πάστα και η εφαρμογή γινόταν με ένα ειδικό βουρτσάκι, μέχρι που γύρω στα 1950 ο Αμερικανός επιχειρηματίας κατασκεύασε το φιαλίδιο που όλοι γνωρίζουμε. Τι έλεγα;; α ναι θέλετε συνταγή έτσι;; Ωραία αφήστε στην άκρη τα ψαλιδάκια, τις ψεύτικες και πλαστικές βλεφαρίδες και ζωντανέψτε τις δικές σας. Μολύβι και χαρτί 

Τι χρειαζόμαστε 

Ένα μπουκαλάκι και βουρτσάκι από παλιά μάσκαρα (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΛΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ) 
καστορέλαιο 
τζελ αλόης 
λάδι καρύδας 
λάδι καρυδιού 
λάδι δεντρολίβανου (προαιρετικά) 
λάδι φασκόμηλου (προαιρετικά) 
σύριγγα 

Πως θα το φτιάξουμε 

Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό μπρίκι ελαφρά τα έλαια και το τζελ για να ομογενοποιηθούν καλά και ανακατεύουμε. Τραβάμε το μείγμα μας με την σύριγγα και το βάζουμε στο μπουκαλάκι μας. 

Χρήση 

Απλώνουμε στις βλεφαρίδες μας όσο συχνά θέλουμε και μετά από λίγες μέρες καμαρώνουμε το αποτέλεσμα. 

 Ειρήνη Παληού Βοτανοθεραπεύτρια