• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Λάδι/βάμμα τσουκνίδας, εκουιζέτο, αλχεμίλλη ...για γυναικείες επιθυμίες κι ανάγκες".


  Σύσφιξη, ανόρθωση στήθους, γλουτών, σφριγηλότητα στην κοιλιακή χώρα, ελαστικοποίηση χαλαρού ιστού, πόνοι βαριάς περιόδου είναι ελάχιστα από αυτά που ευεργετούν τα λάδια και τα βάμματα αυτά. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Συμπτωματική αντιμετώπιση ψωρίασης, σμηγματορροϊκής δερματίτιδας, αιμόσταση, επούλωση τραυμάτων, έλαιο για τόνωση των μαλλιών... 

  Η τσουκνίδα είναι πάμπλουτη σε πυρίτιο και τανίνες εκτός των τόσων άλλων ουσιών της από τη μητέρα φύση. Από το πυρίτιο προέρχεται η σιλικόνη, οι τανίνες είναι στυπτικές. Αν χρησιμοποιήσουμε βάμμα 42% αλκοόλης και έλαιο σε μια κρέμα θα έχουμε όλες τις ευεργετικές δράσεις που προανέφερα. 


  Αν θέλουμε να το ενισχύσουμε, μπορούμε να προσθέσουμε βάμμα 42% αλκοόλης και αγουρέλαιο στο οποίο έχουμε εκχυλίσει την δρόγη εκουιζέτου, το οποίο είναι και αυτό πάμπλουτο σε πυρίτιο, πολλά άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.  
  Αν θέλουμε να πολλαπλασιάσουμε την ισχύ, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και αλχεμίλλη, δρόγη που εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για ότι προανέφερα και κυρίως για τόνωση/ανόρθωση στήθους, γλουτών και τόνωση/σύσφιξη του χαλαρωμένου ιστού σε κοιλιακή χώρα, γλουτούς και μπράτσα. 

  Αν ενώσουμε ισόποσα και τα τρία έλαια (μέτρηση σε γραμμάρια) θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό λάδι για όσους έχουν κάνει πληγές από ξύσιμο σε ψωρίαση. Επιπλέον έχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα αυτοάνοσα με ένα απαλό μασάζ δύο φορές την ημέρα. 


  Το βάμμα από τσουκνίδα και αλχεμίλλη θα βοηθήσει πολύ σε βαριά περίοδο και θα κατευνάσει τους βασανιστικούς πόνους των 2-3 πρώτων ημερών.

  Το έλαιο τσουκνίδας μαζί με δεντρολίβανο είναι πολύ καλό για τα μαλλιά, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει συμπτωματικά σε όσους έχουν ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής, σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, άτονη/αδύναμη τρίχα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενώ παράλληλα ρυθμίζει και την λιπαρότητα. 

  Αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά. gr 
  Δημήτρης Καλλιμάνης 
  Περισσότερες πληροφορίες/εξειδικευμένες χρήσεις τηλ. 6955 20 39 47.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Λάδι/βάμμα τσουκνίδας, εκουιζέτο, αλχεμίλλη ...για γυναικείες επιθυμίες κι ανάγκες". Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top