• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Να ορίσουμε τις αρχές της κάθε τροφής.

  Κείμενο-φωτογραφίες Δημήτρης Καλλιμάνης

  Ο βίο-συντονισμός με τον φυσικό παλμό είναι πολιτισμός, το ενάντιο χυδαία βαρβαρότητα. Το όλον μας θα πρέπει να τρέφεται από την ροπή και την συνέχεια της Φυσικής Αρμονίας. 
  Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το φθαρτό δίνει φθαρτό, το άφθαρτο, άφθαρτο και το αιώνιο δίνει αιώνιο. Είναι νόμος ύπαρξης, νόμος φυσικής και πνευματικής ταλάντωσης, αν θέλουμε να ζούμε με θετικό πρόσημο. Κάθε χρήση δύναμης, αναπνοής και δεξιότητας θα πρέπει να υπηρετεί έναν σκοπό εξευγενισμού της βαρβαρότητας μας και σε καμία περίπτωση ευτελισμού του όποιου πολιτισμού παραλάβαμε. 


  Πρέπει να ξεφύγουμε από το ότι είμαστε ότι τρώμε, όταν αυτό σημαίνει πως βαρβαρικά ασχολούμαστε με την κάθε είδους τροφή μας. Ο τρόπος λήψης της κάθε τροφής μας είναι και ο δείκτης προσαρμογής μας στο διάβα μας στην φύση. Από εμάς εξαρτάται αν το διάβα θα είναι γαλήνιο ή ταραγμένο. Υπάρχει πάντα μπροστά μας το Άχρονο. Αν θέλουμε να το καταλάβουμε θα πρέπει να αποκτήσουμε την αέναη και άοκνο κίνηση. Αυτή η κίνηση δεν είναι μια πορεία προς μια κατεύθυνση που κάποτε θα έχει τέλος, δεν θανατώνεται. Είναι μια αέναος πορεία Ζωής, κοιτάζει και πολλαπλασιάζεται μόνον εμπρός. Η πορεία προς την Γνώση είναι ασκητική, αλλά κρύβει τεράστια ποσά δύναμης και ψυχικής ευεξίας. 

  Οι αρχαίοι σοφοί είχαν τέτοια υπεράνθρωπη ενέργεια που με ένα κοίταγμα μπορούσαν να διδάξουν και να θεραπεύσουν. Οι μεγάλοι μύστες της Αλήθειας μ' έναν λόγο τους μπορούσαν να αλλάξουν την ζωή και την υγεία των θνητών, μπορούσαν να επέμβουν στην ουσία τους και να προκαλέσουν αμέτρητες αναβαθμίσεις εξέλιξης και του πιο κοινού ανθρώπου. Κι εδώ ερχόμαστε στο πνεύμα και την ύλη όλων των τροφών. Οι άκρατες απολαύσεις συνιστούν το βάρος της ύλης. Η ασκητική πορεία, η πορεία της ήδη βίο-συντονισμένης αναπνοής βλέπει στην στείρα αυτή απόλαυση τον στείρο οργασμό της σκέψης, όταν όλα για μια στιγμή που θα μπορούσε να παραμείνει αιώνια, πεθαίνει άδοξα χωρίς αποτέλεσμα. 


  Μας μένει να ορίσουμε μια εισαγωγή της πεμπτουσίας των τροφών. Τι ωφελεί, τι βλάπτει; 
  -Άρνηση να υποταχθούμε στην αιώνια παγίδα, όπου χωρίς αδιάκοπη απόλαυση ύλης δεν υπάρχει χαμόγελο. Το χαμόγελο της ψυχής είναι πολύ καλύτερο, ανώτερο και προτιμότερο. Έρχεται όταν μικρύνει η υλική ανάγκη και με μάτια ψυχής ανοιχτά αγκαλιάσουμε την ζωή ενός υγιούς βίο-συντονισμού. 
  -Κατανόηση για ποια περίοδο της ζωής μας δημιουργήθηκε τι και γιατί. Η πνευματική τροφή, η φιλοσοφία, η θρησκεία, η ποίηση, η μουσική με διάφορες κλίμακες φτιάχτηκαν ως αιώνιοι τροφοδότες και ποδηγέτες ψυχής. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα φτιάχτηκαν κυρίως για τα βρέφη και παιδιά. 
  Η μετέπειτα χρήση τους είναι βουλιμία και καταστροφή του οργανισμού μας. Η χωρίς ανάσα κρεοφαγία/λιποφαγία δηλητηριάζει το είναι μας. Η έννοια "ικανοποίηση ανάγκης" γίνεται τις περισσότερες φορές παγίδα. Δεν έχουμε ανάγκες για τα πάντα, δεν έχουμε ανάγκες για την βίωση υπερβολής. Η ανάγκη που ικανοποιείται χωρίς να συνεπάγεται εξέλιξη είναι τέλμα. 
  -Διατροφή με βάση τα ρευστά ενεργοφόρα κι όχι τα στερεά νεκρά. 
  -Βίο συντονισμός στην διατροφή σημαίνει και αρμονία και γαλήνη όταν τρώμε για να μην γίνει η λήψη επιζήμια. Είναι πράξη αυτοθεραπείας. Τίποτα το αρνητικό δεν πρέπει να βασανίζει την σκέψη μας. Κακοποιούμε την πέψη, την γεύση, την απορρόφηση, τα πάντα. 


  -Ότι κινείται, αλλά και ότι φύεται δεν είναι πάντοτε αθώο και ωφέλιμο. Υπάρχουν και τα δηλητήρια και δεν είναι λίγα. Είναι στο χέρι μας από το φαρμακείο της φύσης να θεραπευόμαστε εσαεί, όπως και το να καταστραφούμε σε μια στιγμή. 
  -Ότι φυτρώνει ή κολυμπάει κοντά ή μέσα σε τρεχούμενα ύδατα, έχει τεράστια ροή ενέργειας. Ομοίως και οι πληθυσμοί των λιμνών όταν αυτές έχουν υπόγεια ρεύματα και τα νερά τους είναι πάντα καθαρά και ανανεώνονται και ποτέ δεν λιμνάζουν δημιουργώντας έλη από στασιμότητα. ----Ότι φυτρώνει ή εκτρέφεται σε βουνό και κυρίως σε ορεινό τόπο όπου διασταυρώνονται άνεμοι, με κυρίαρχο τον ανατολικό, έχει τεράστια ροή ενέργειας και ιαματική δύναμη. -Οπουδήποτε έχουμε πεδίο διασταυρούμενων ανέμων σε συνδυασμό με ηφαιστειογενές ή πλούσιο σε μέταλλα/πετρώματα έδαφος έχουμε τεράστια ζωοφόρο, ζωογόνο, ιαματική ενέργεια. 
  - Οτιδήποτε ζει και τρέφεται κοντά σε πηγές, προερχόμενες από ορεινά ύδατα, που διασχίζουν υπόγειες, πετρώδεις διαδρομές δίνει ενέργεια ζωής και διατήρηση υγείας, όπως κι αν το χρησιμοποιήσουμε. Ότι προέρχεται από εδώ και χρησιμοποιηθεί ως λουτρό, φαρμακευτικός οίνος, τροφή, βάμμα και χίλια δύο άλλα δώρα της φαρμακοτεχνίας που ήδη γνωρίζουμε, αναζωογονεί τον άνθρωπο και κάνει ανανέωση κυττάρων. Κατά περιπτώσεις και με σωστή χρήση και συνδυασμούς δρογών και διατροφής μπορούμε να επιτύχουμε και ανανέωση/αποκατάσταση νευρικών κυττάρων, κάτι που από πολλούς ως τώρα θεωρείται ουτοπία. -Η αποτοξίνωση οδηγεί στην σοφία. Η συσσώρευση τοξινών στην αποχαύνωση. Η παρατεταμένη τοξίνωση και επαφή με τοξικότητα στην ολοκληρωτική βαρβαρότητα. 

  Δημήτρης Καλλιμάνης αποκλειστικά γα τα Βατανολογικά.gr
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Να ορίσουμε τις αρχές της κάθε τροφής. Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top