• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Γλυκόξινη μαρμελάδα Ιπποφαούς


    Μαγειρεύει η Χρυσούλα Ανέστη

    Είναι σούπερ τροφή και ακαταμάχητο το Ιπποφαές 
    χωρίς αντίρρηση. 
    Μια γλυκόξινη μαρμελάδα Ιπποφαούς, μπορεί να μας συντροφεύσει στο πρωινό,να συνδυασθεί με παγωτό 
    ή να προστεθεί στην μαρινάδα κρεατικών ή πουλερικών.

    Υλικά
    500γρ ώριμοι καρποί  Ιπποφαούς
    750γρ ζάχαρη
    χυμό από  ½ λεμόνι
    1 μήλο καθαρισμένο σε κύβους
    1 λίτρο νερό

    Εκτέλεση
    Βράζουμε το Ιπποφαές και το μήλο να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. 
    Πολτοποιούμε το Ιπποφαές και το μήλο. 
    Βάζουμε σε κατσαρόλα τον πολτό, 
    το μισό νερό από το βράσιμο – το υπόλοιπο μπορούμε
     να το πιούμε σαν τσάι- 
    τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. 
    Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά 
    ώσπου να πήξει η μαρμελάδα προσθέτοντας προς το τέλος
     1 ξυλαράκι κανέλας και 1 κουτ.σ. κονιάκ. 
    Αδειάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.  

    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γλυκόξινη μαρμελάδα Ιπποφαούς Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top