• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Bullying και κρίσεις πανικού. Η φυσική αντιμετώπισή τους  Κείμενο και φωτογραφίες : Δημήτρης Καλλιμάνης 


  Αν το bullying θεωρείται, και οπωσδήποτε είναι έγκλημα, να ξέρετε πως όταν ασκείται σε κάποιον που πάσχει από κρίσεις πανικού είναι 10 φορές έγκλημα. 
  Κι αν αυτός/αυτοί που το ασκούν ξέρουν πως το κάνουν σε άτομο που πάσχει από αυτές τις απαίσιες, εφιαλτικές κρίσεις τότε είναι 100 φορές έγκλημα. 

  Ένα ας μην ξεχνάμε ποτέ. Η εντελώς ύπουλη αυτή μαχαιριά που εντελώς ύπουλα και άνανδρα δίνεται σε έναν παντελώς αδύναμο άνθρωπο δεν μένει ποτέ μαχαιριά, γίνεται μπούμερανγκ. Καμία θρησκεία και κανένα φιλοσοφικό σύστημα δεν κάνει δεκτές τέτοιες πράξεις εμετικές που αμαυρώνουν την κάθε ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια..

   Γιατί; 

  Γιατί ο άνθρωπος που πάσχει από κρίσεις πανικού είναι ήδη τραυματίας, δεν μπορεί να αντιδράσει εύκολα. Οδηγείται κατά πως τον οδηγεί η κρίση, χάνεται, πελαγοδρομεί, κάνει απίστευτες προσπάθειες να παραμείνει ψύχραιμος, να μην φανεί το πρόβλημα του, νιώθει ένοχος μα και θύμα ταυτόχρονα, νιώθει άρρωστος και αδικημένος, κατήγορος κι εξομολογητής του εαυτού του. 

  Στις στιγμές αυτές της υπεράνθρωπης προσπάθειας να μείνει ψύχραιμος στα πόδια του χρειάζεται επειγόντως αγάπη, αγάπη κι αγάπη...πρόσωπο και πρόσωπα που θα εμπιστεύεται τυφλά.

   Όποιος εκείνη την στιγμή τυγχάνει της εμπιστοσύνης του και την προδώσει ανήκει αυτόματα στην ομάδα των κτηνών και των απανθρώπων. 
  Γιατί...είναι εκείνες οι στιγμές που μοιάζουν αιώνες στην κόλαση και με κάθε τρόπο πρέπει να ξεπεραστούν. 

   Με φυσικό τρόπο πως θα βοηθήσουμε; 

  Χρειάζεται ηρεμία και επαναφορά στην πραγματικότητα με τον ομαλότερο δυνατό τρόπο. Προσπαθούμε να διώξουμε κάθε επιπλέον άγχος ή αγωνία από τον ασθενή, ακόμα κι αν εμείς νοιώθουμε άβολα, ανασφαλείς ή ταραγμένοι λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε. 

  Αν δεν υπάρχει ιατρική αγωγή που θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσουμε κάνουμε τα εξής: 


  Σε συσκευή αρωματοθεραπείας/διάχυσης βάζουμε: 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου-5 τίλιο-5 χαμομήλι-5 φασκόμηλο. 

  Ο συνδυασμός μελισσόχορτο- τίλιο-χαμομήλι είναι δυναμικός για ηρεμία, πρόκληση θετικής διάθεσης και εξισορρόπησης. 
  Το φασκόμηλο βοηθά επιπλέον στην ανάγκη αυτοσυγκέντρωσης και αυτοελέγχου. Ως έγχυμα μπορούμε να πάρουμε το ακόλουθο μείγμα, το οποίο θα βοηθήσει πολύ σε ώρα ανάγκης ελλείψει άλλης αγωγής: 

  Βασιλικός: βοηθά στην αυτοεκτίμηση, χαρίζει όμορφη διάθεση. 

  Δεντρολίβανο: αυτοσυγκέντρωση, ποιότητα σκέψης. 

  Λουίζα: χαλάρωση, ηρεμία, ευφορία. 

  Πασσιφλόρα: γλυκό υπνωτικό, χαλαρωτικό. Αν θέλουμε κάτι πιο ισχυρό και άμεσο χρησιμοποιούμε 20 σταγόνες βάμμα από το κάθε προαναφερθέν φυτό, αραιωμένα σε ένα κρασοπότηρο νερό. 

  Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικό οίνο που έχουμε φτιάξει με τα φυτά που ήδη αναφέραμε και να λάβουμε ένα ή δύο σφηνάκια ως δόση εφόδου για κατευνασμό της κατάστασης.

   Σαφώς και ήδη θα πρέπει να έχει ειδοποιηθεί γιατρός γιατί σε επίπεδο χορήγησης φαρμάκου χρειάζεται και γνώση και εξειδίκευση και ανάληψη ευθύνης από κάποιον που έχει ταχθεί σε αυτό.

   Ομοίως με την προηγούμενη συνταγή μπορούμε να παρασκευάσουμε/λάβουμε και τις ακόλουθες, πάντα με μεγάλη προσοχή, συναίσθηση αγάπης και αίσθημα ευθύνης απέναντι σ' αυτόν που αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση που πολλές φορές δεν αποκλείεται να είμαστε και μεις οι ίδιοι. Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να μην παραιτηθούμε επ' ουδενί.

   Ένας ισχυρός κατευναστικός συνδυασμός είναι ο ακόλουθος: 

  Ρίζα βαλεριάνας: εξισοροπητής, βελτίωση διάθεσης, θετική σκέψη. 


  Χαμομήλι: Εξισοροπητής, γλυκιά χαλάρωση, ηρεμία, αίσθημα ασφάλειας, αίσθημα εσωτερικής θέρμης. 

  Πασσιφλόρα: γλυκό υπνωτικό,χαλαρωτικό, παίζει και το ρόλο του εξισοροπητή στην συγκεκριμένη συνταγή. 

  Λυκίσκος: ήπιο υπνωτικό, χαλαρωτικό,εξισοροπητής της διάθεσης, προσφέρει το αίσθημα εσωτερικής θέρμης, ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας. 

  Όσον αφορά στην συσκευή αρωματοθεραπείας/διάχυσης μπορούμε να βάλουμε 5 σταγόνες αιθερίου ελαίου από το καθένα: Μέντα-τριαντάφυλλο-μαντζουράνα-λεβάντα-βασιλικός. 

  Το θέμα "Κρίσεις πανικού και bullying" είναι τεράστιο και δεν τελειώνει βέβαια εδώ. 
  Θα επανέλθω σύντομα. 

  Δημήτρης Καλλιμάνης
  Αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Bullying και κρίσεις πανικού. Η φυσική αντιμετώπισή τους Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top