• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  "Φαρμακευτικός οίνος με δράση φυσικού αντιβιοτικού, αντιβηχικό, αντιμικροβιακό, θερμαντικό."  Γράφει ο Δημήτρης Καλλιμάνης


  Υλικά και σκεύη που θα χρειαστούμε:

  1 μπουκάλι άδειο, καλά καθαρισμένο, χωρητικότητας 1,5 λίτρου, 
  1 μπουκάλι 750 ml φυσικό γλυκό κρασί με περιεκτικότητα αλκοόλης 15% και πάνω,
   2-2,5 κ.σ. πολύ καλό θυμαρίσιο μέλι, 
  30 σταφίδες λευκές.

  Θα χρειαστούμε επιπλέον:

  Θυμάρι αποξηραμένα φύλλα και άνθη, 1,5 κ.γ.
  Ρίγανη αποξηραμένα φύλλα, 1,5 κ.γ.
  Θύμβρη (Θρούμπι) αποξηραμένα φύλλα και άνθη, 2 κ.γ.
  Πρόπολης βάμμα 2 σταγονόμετρα.  Μέθοδος παρασκευής:

  Αδειάζουμε στο μπουκάλι πρώτα το μέλι και στην συνέχεια τις σταφίδες, τα φυτά μας και προτελευταίο το κρασί. Ανακινούμε πολύ καλά ώσπου να λιώσει το μέλι και το μείγμα μέλι-κρασί να ομογενοποιηθεί πλήρως. Στο τέλος προσθέτουμε την πρόπολη. Ανακινούμε τουλάχιστον 10 φορές εντός 30 λεπτών και παρατηρούμε τον αφρισμό του οίνου. Αν εκείνη τη στιγμή βάλουμε το μπουκάλι στο αυτί θα ακούσουμε σαν να βράζει δυνατά. Αυτό σημαίνει πως η ανάδευση μας είναι πολύ καλή. Σε αρχική φάση, ο οίνος είναι έτοιμος προς χρήση, αν υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη 
   για την άμεση λήψη του. Αν όχι αποθηκεύουμε για 3 24ωρα τουλάχιστον, αναδεύοντας 3-4 φορές την ημέρα, σουρώνουμε, αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμα μπουκάλια και χρησιμοποιούμε όποτε θέλουμε. Διατηρείται ως 2,5 χρόνια τουλάχιστον.


  Στην συνταγή αυτή και τα τρία οριγανοειδή που αναφέρω έχουν πανίσχυρη αντιβιοτική-αντί-ιϊκή δράση με πρώτη την ρίγανη και ακολουθούν το θυμάρι και η θύμβρη (θρούμπι).
  Όσον αφορά στην αντιβηχική δράση, κορυφαίο θεωρείται το θυμάρι, ενώ ως θερμαντικό, αποχρεμπτικό τα πρωτεία κατέχει το θρούμπι (θύμβρη).  Τονίζοντας την αναλογία στην συνταγή, όπως την καταγράφω, πετυχαίνουμε μια πολύ καλή δυναμική συνέργεια, ενώ ως κοινό παρανομαστή έχουμε την αντιβιοτική, αντί-ιϊκή δράση.
  Παράλληλα και τα τρία είναι πολύ ισχυρά αντιμικροβιακά, δρουν κατά μυκήτων ενώ έχουν και πολύ ισχυρή αιμοστατική και επουλωτική δράση.

  Στην συγκεκριμένη συνταγή έχουμε 3 πανίσχυρα οριγανοειδή σε δυναμικό συνδυασμό, αλλά η ισχύς της συνταγής έχει μεγαλύτερο εύρος. Ο πολλαπλασιασμός της δράσης συνεχίζεται με την προσθήκη του βάμματος της πρόπολης που αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιβιοτικά, αντιμικροβιακά και κάνει και πάρα πολύ καλό, ακόμη κι ως απλή επάλειψη, σε αυτοάνοσα με δερματική έκφραση όπως η ψωρίαση.
  Σε εσωτερική λήψη τα οφέλη της είναι πάρα πολλά και θα σας ετοιμάσω ένα πλήρες άρθρο για να δείτε πως δικαιολογημένα αποκαλείται "ένα από τα θαύματα της φύσης". Επιγραμματικά μόνον θα πω πως όποιος την λαμβάνει, προλαμβάνει πολλές από τις ασθένειες του χειμώνα, βρίσκει σημαντική βοήθεια στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων, βοήθεια στην αυτοσυγκέντρωση και τον διαλογισμό, όπως και στο συναίσθημα απελευθέρωσης που προκαλεί η βαθιά προσευχή.

  Όταν δε την συνδυάσουμε και με μελοθεραπεία, όπως κάνουμε εδώ, αφού στην συνταγή μας δουλεύουμε και με την ευεργετική βοήθεια του μελιού, έχουμε ένα υπερόπλο κατά μεγάλου πλήθους ασθενειών.
  Ιδιαίτερα δε, αν στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσουμε το πολύτιμο γνήσιο θυμαρίσιο μέλι..

  Αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά.

  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: "Φαρμακευτικός οίνος με δράση φυσικού αντιβιοτικού, αντιβηχικό, αντιμικροβιακό, θερμαντικό." Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top