• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Αυτοάνοσα-ψωρίαση 3.

   Κείμενο-φωτογραφίες Δημήτρης Καλλιμάνης

  Συνταγές για χρήση φαρμακευτικών φυτών και αιθερίων ελαίων σε θερμά λουτρά. Η πολυπλοκότητα των αυτοάνοσων, όσο και της ψωρίασης που αποτελεί έναν βασικό εκπρόσωπο τους, απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση. 
  Πρέπει ο πόλεμος για την καταστολή των συμπτωμάτων να γίνεται σε κάθε μορφή ψωρίασης και εσωτερικά και εξωτερικά για να έχουμε καλύτερα και αμεσότερα αποτελέσματα.
   Το τι φαίνεται στα μάτια ενός ψωριασικού ασθενούς, αλλά και το πόσο γρήγορα θα φανεί αυτό, παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία του. 

  Τα θερμά λουτρά στην υπηρεσία της θεραπείας. Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε λέγοντας θερμά θεραπευτικά λουτρά.
   Ουσιαστικά κάνουμε έναν συνδυασμό αρωματοθεραπείας και βοτανοθεραπείας με διαλύτη το νερό.

   Όχι απαραίτητα το χλωριωμένο νερό βρύσης, αλλά και νερό πηγών και θάλασσας. Και στα δύο αυτά είδη νερού θα συναντήσουμε τεράστια δυναμική και θεραπευτική ενέργεια γιατί μέσα τους κρατούν όλη της δύναμη της ροής μέσα από δεκάδες φαρμακευτικά φυτά τα οποία εκχυλίζονται εντός τους ή όταν μιλάμε για κόλπους στην θάλασσα για μια αργή, σχεδόν τελετουργική εκχύλιση των ανθέων/φύλλων/φλοιών/ καρπών από τα πολύ ωφέλιμα παρακείμενα δέντρα και βότανα. 


  Αρχίζουμε να βάζουμε καυτό νερό στην μπανιέρα μας και ρίχνουμε μέσα ένα "πουγκί" που περιέχει διάφορα στελέχη φυτών ωφέλιμα για την ασθένεια μας. Μετριάζουμε την θερμοκρασία με κρύο νερό ως το σημείο να αντέχουμε και να μπούμε ολόκληροι μέσα. Κατόπιν μπαίνουμε και καθόμαστε για 30-35 λεπτά χωρίς να κάνουμε χρήση σαπουνιού ή αφρόλουτρου. 

  Προτού μπούμε δεν παραλείπουμε να ρίξουμε και τις σταγόνες των αιθερίων ελαίων που θα αναφερθούν στην συνέχεια. Βγαίνουμε χωρίς να ξεπλυθούμε. Τόσο η εξαιρετική οσμή, όσο και η θεραπευτική εργασία πάνω στο σώμα μας θα κρατήσουν για ώρες. 


  Συνταγές/Συνδυασμοί. 

   Δίκταμος, Μέντα, Μαντζουράνα, Φύλλα μουριάς, όλα ισόποσα και 5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: Λεβάντα, Τσάι του βουνού, Πεύκου. 

   Ρίγανη, Θύμβρη (Θρούμπι), πευκοβελόνες, πέταλα κόκκινου τριαντάφυλλου, όλα ισόποσα και 5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο:  Άγριο τριαντάφυλλο, ευκάλυπτο, έλατο. 

  Λαδανιά, Φασκόμηλο, Θυμάρι, Πευκοβελόνες, όλα ισόποσα και 5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: άγριο τριαντάφυλλο, έλατο, δεντρολίβανο. 

  Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Ελιά (φύλλα), Μαντζουράνα, όλα ισόποσα και 4 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο: μαντζουράνα, δεντρολίβανο, πεύκο, λεβάντα. 

   Φτελιά (φλοιός), Χαμομήλι, Υπέρικος, Πλάτανος (φύλλα), όλα ισόποσα και 5 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: Άγριο τριαντάφυλλο, φασκόμηλο, χαμομήλι. 

   Στο επόμενο άρθρο συνδυασμοί και εκχυλίσεις σε έλαια για αυτοάνοσα-ψωρίαση. 

  Αποκλειστικά για τα Βοτανολογικά, Δημήτρης Καλλιμάνης.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Αυτοάνοσα-ψωρίαση 3. Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top