• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Ροφήματα Βοτάνων Και Χρήση Βοτάνων Κατά Τη Διάρκεια Της Εγκυμοσύνης
  Έρευνα-κείμενο: Χρυσούλα Ανέστη


  Πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης εναλλακτικής ιατρικής πιστεύουν ότι η κατανάλωση ορισμένων βοτανικών ροφημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος να υποστηριχθεί η βέλτιστη υγεία της εγκυμονούσης. 
  Η χρήση των φυτικών προϊόντων ποικίλλει με τα τρίμηνα και με προβλήματα που εμφανίζονται κατά την εγκυμοσύνη. Αν και τα φυτικά προϊόντα μπορεί να προσφέρουν ένα όφελος, είναι σημαντικό να εντοπιστούν ακόμη και οι μικροί κίνδυνοι που θα επηρέαζαν σημαντικά την εγκυμοσύνη. Τα βοτανικά ροφήματα μπορούν συχνά να παρέχουν μια πρόσθετη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος. 

  Ωστόσο, λόγω της έλλειψης μελετών σχετικά με τα περισσότερα βότανα ,χρειάζεται προσοχή κατά την κατανάλωση βοτανικών ροφημάτων. Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι το πρώτο τρίμηνο είναι η πιο κρίσιμη περίοδος εγκυμοσύνης όταν εμφανίζεται οργανογένεση του εμβρύου και πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εμβρυϊκής νοσηρότητας και θνησιμότητας. 

   Είναι καλά τεκμηριωμένο το γεγονός ότι ο κίνδυνος κατά την εγκυμοσύνη είναι άγνωστος για το 91,2% των εγκεκριμένων φαρμάκων.

   Η χρήση φυτικών προϊόντων που δεν ελέγχονται συνήθως σε κλινικές δοκιμές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιο κίνδυνο για τη μητέρα και το έμβρυο. 
  Το μαύρο τσάι είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος μη βοτανικού τσαγιού . Περιλαμβάνει μείγματα όπως αγγλικό πρωινό, Earl Gray και Orange Pekoe. 
  Το πράσινο τσάι έχει πιο λεπτή γεύση από το μαύρο τσάι. Μερικά τσάγια είναι συνδυασμός πράσινου και μαύρου τσαγιού τσάγια περιέχουν ποικίλες ποσότητες καφεΐνης και αντιοξειδωτικών.Παρασκευάζονται από φύλλα φυτών τσαγιού και όσο μεγαλύτερος είναι ο χρόνος οξείδωσης (ζύμωσης) του φύλλου, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο καφεΐνης . 
  Ο χρόνος ζύμωσης, το μέγεθος του φύλλου και ο τύπος φύλλων τσαγιού μπορούν επίσης να επηρεάσουν πόση ποσότητα καφεΐνης υπάρχει στο τσάι. Αν και το τσάι χωρίς βότανα θεωρείται ότι έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία λόγω των αντιοξειδωτικών, περιέχει επίσης καφεΐνη, την οποία οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες συχνά ενθαρρύνονται να περιορίσουν ή να εξαλείψουν.

  Το μέσο κύπελλο του μη-βοτανικού τσαγιού περιέχει περίπου 40-50 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Το μη καπνιστό τσάι χωρίς καφεΐνη περιέχει ακόμα λίγο καφεΐνη. Ωστόσο, το ποσό είναι συνήθως μόνο 0,4 χιλιοστόγραμμα. Η καφεΐνη διασχίζει τον πλακούντα και φτάνει στο αναπτυσσόμενο μωρό σας. Το μωρό δεν μπορεί να μεταβολίσει την καφεΐνη όπως ένας ενήλικας.

   Επίσης, η κατανάλωση καφεΐνης κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να συμβάλει σε διαταραχές ύπνου νηπίων.Για το λόγο αυτό, υπάρχει διαφωνία σχετικά με την ασφάλεια της καφεΐνης ή εάν πρέπει να αποφεύγεται εντελώς. Γνωρίζουμε ότι όσο λιγότερη καφεΐνη καταναλώνεται, τόσο καλύτερα είναι για το μωρό σας ενώ είστε έγκυος ή θηλάζετε. 

  Ροφήματα βοτάνων 

  Είναι φτιαγμένα από τις ρίζες, τα μούρα, τα λουλούδια, τους σπόρους ή τα φύλλα μιας ποικιλίας φυτών που δεν προέρχονται από τα πραγματικά φυτά τσαγιού. Τα ροφήματα από βότανα δεν περιέχουν καφεΐνη. και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φάρμακα (που σχετίζονται ή έχουν τις ιδιότητες του φαρμάκου).

  Τα ροφήματα από βότανα είναι φυσικά ελεύθερα καφεΐνης, οπότε η καφεΐνη δεν αποτελεί πρόβλημα κατά την κατανάλωση αυτού του τύπου ροφήματος. Η ανησυχία για την κατανάλωση βοτανικών ροφημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η έλλειψη διαθέσιμων δεδομένων για τα περισσότερα βότανα και οι επιπτώσεις τους σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο . . 

  Υπάρχουν ροφήματα που χαρακτηρίζονται ως τσάι εγκυμοσύνης . Το τσάι εγκυμοσύνης περιέχει συχνά κόκκινα φύλλα σμέουρων και θεωρείται ωφέλιμο στην εγκυμοσύνη. Πολλές μαίες και επαγγελματίες που εργάζονται με βότανα πιστεύουν ότι η τακτική κατανάλωση αυτού του τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη επιπλοκών της εγκυμοσύνης όπως η προεκλαμψία , ο πρόωρος τοκετός, η παρατεταμένη εγκυμοσύνη και η αιμορραγία μετά τον τοκετό. 

  Πλούσιο σε σίδηρο, αυτό το βότανο τονώνει τη μήτρα, αυξάνει την παραγωγή γάλακτος, μειώνει τη ναυτία και διευκολύνει τους πόνους τις γέννας. 
  Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με το κατά πόσο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μόλις στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο, τόσο πολλοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης παραμένουν προσεκτικοί και προτείνουν να το χρησιμοποιήσετε μετά το πρώτο τρίμηνο . 

  Βότανα που απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

   Ενώ κάποια από τα παρακάτω βότανα χρησιμοποιούνται συνήθως για την μείωση συμπτωμάτων όπως αναιμία, ναυτία, εμετός, οίδημα, νευρικότητα, η χορήγηση τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για την μητέρα αλλά και το έμβρυο! 

  Απαγορεύονται σε κάθε τους μορφή- ρόφημα, χρήση αιθέριου ελαίου, προσθήκη στο φαγητό ! 

  -Χαμομήλι= πρόωρος τοκετός 
  -Inula helenium Ελένιο-Ίνουλα = αποβολή 
  -Τριγωνέλλα =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή -Μαραθόσπορος = προκαλεί συσπάσεις της μήτρας -Tanacetum parthenium Αθανασία –βάλσαμο =αποβολή -Μεγάλη δόση σκόρδου μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και αποβολή από τη μήτρα 
  -Τζίντζερ =αιμορραγία της μήτρας, αποβολή 
  -Το Γκουαρανά περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει συνδεθεί με αποβολή 
  -Ιβίσκος= αποβολή 
  -Μαρούβιο =αποβολή
   -Χρένο =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή 
  -Ύσσωπος =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή -Ιπεκακουάνα =μπορεί να διεγείρει τη μήτρα, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αποβολής
   -Ίριδα ρίζα= αιμορραγία της μήτρας και αποβολή
   -Τζίτζιφα =αιμορραγία της μήτρας 
  -Αιγοπόδιο = διεγερτικό της μήτρας και μπορεί να προκαλέσει αποβολή 
  -Αφρικανικό κοκκινόξυλο= αποβολή 
  -Λεβάντα= αιμορραγία της μήτρας
   -Μελισσόχορτο =αιμορραγία της μήτρας 
  -Γλυκόριζα =μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και υπογλυκαιμικό σοκ και λόγω της διεγερτικής επίδρασής του στην έκκριση ωκυτοκίνης ,έχει ως αποτέλεσμα τη συστολή της μήτρας 
  -Λεβιστικό =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή 
  -Βίγκα της Μαδαγασκάρης =αποβολή
   -Το μαύρο τσάι με γάλα αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής
   -Γλυκιά φτέρη= μπορεί να προκαλέσει έμετο και αποβολή -Αστραντία =αιμορραγία της μήτρας και συσπάσεις της μήτρας 
  -Γαιδουράγκαθο =αιμορραγία της μήτρας 
  -Λεόνουρος ο καρδιακός. Λαϊκή Ονομασία, Παναγιόχορτο, Δεσποινόχορτο =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή 
  -Μύρο =αιμορραγία της μήτρας ή αποβολή 
  -Μαόνια η οξύφυλλος= αιμορραγία της μήτρας, αποβολή 
  -Λεβιστικό το φαρμακευτικό =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή
   -Παπάγια =αιμορραγία της μήτρας ή αποβολή 
  -Μαιντανός =αιμορραγία της μήτρας, συσπάσεις της μήτρας και αποβολή 
  -Ανεμώνη =αποβολή 
  -Παιώνια =αιμορραγία της μήτρας 
  -Ασκληπιάδα = διέγερσης της μήτρας και αποβολή 
  -Ρόδια= αιμορραγία της μήτρας 
  -Παπαρούνα – παπαρουνόσπορος = αποβολή και θάνατος του βρέφους
   -Ξανθόξυλλο = θάνατος του βρέφους 
  -Άγριο καρότο =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή -Ραβέντι= αποβολή 
  -Σανδαλόξυλο = αποβολή 
  -Σαρσαπαρίλα =αποβολή 
  -Καψέλα =αιμορραγία της μήτρας ή αποβολή 
  -Βερόνικα =αποβολή 
  -Βαλσαμόχορτο= αιμορραγία της μήτρας και αποβολή -Τσουκνίδα =αιμορραγία της μήτρας, συστολές της μήτρας και αποβολή 
  -Στρόφανθος =μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνα προβλήματα καρδιακού ρυθμού και συσπάσεις της μήτρας -Βερβένα=αποβολή 
  -Οξαλίδα =αιμορραγία της μήτρας και αποβολή
   -Αχίλλεια =αποβολή 
  -Κίτρινο γιασεμί =αυτό το βότανο είναι ένα διεγερτικό της μήτρας που μπορεί να προκαλέσει αποβολή 
  -Αμυγδαλέλαιο, εξωτερική χρήση για ραγάδες = πρόωρος τοκετός


   Πηγές  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ροφήματα Βοτάνων Και Χρήση Βοτάνων Κατά Τη Διάρκεια Της Εγκυμοσύνης Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top