• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Ας ξαναβάλουμε το πετιμέζι στη διατροφή μας



     Γράφει η Σούλα Στεργιάδη
    Επικοινωνία:  6940029612

    Το πετιμέζι ήταν παραδοσιακά το βασικό γλυκαντικό , αλλά και φάρμακο σε κάθε ελληνικό σπίτι, μέχρι που ήρθε η ζάχαρη. .... 

    Ο Αθηναίος, ρήτορας και βιολόγος,στα τέλη του 2ου αρχές 3ου μΧ αιώνα, περιγράφει στα γραπτά του συνταγή ψαριού με πετιμέζι.!!!
    Αναφορές γι αυτό υπάρχουν και στην Μινωική Κρήτη!! 

    Τα τελευταία χρόνια βλέπω με χαρά ότι έχει κυριολεκτικά αναγεννηθεί από τις στάχτες του...Και όχι άδικα.. 

    Προσφέρει υψηλά ποσοστά σιδήρου και ασβεστίου και έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. 
    Αν το ζεστάνεις με τσίπουρο ή σούμα, θα έχεις το καλύτερο φάρμακο για τα κρυολογήματα.. 

    Είναι ένα προϊόν 100% φυσικό,χωρίς συντηρητικά , και διατηρείται πάρα πολύ καιρό. Μπορούμε να ξεκινήσουμε την μέρα μας με ένα σφηνάκι πετιμέζι για δύναμη και ενέργεια.

     Να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη στα γλυκά και στα αφεψήματα. Αντί σιρόπι στο γιαούρτι και στα παγωτά. Στις πράσινες σαλάτες( μαζί με ρώγες ροδιού!!!!!) Πάνω σε τυρί πχ ανθότυρο ή  γραβιέρα. 

    Σε φρουτοσαλάτες εποχής, με ξηρούς καρπούς και καβουρντισμένο σουσάμι ή κανέλα. Είναι απλό να φτιάξεις πετιμέζι, αλλά θέλει τον χρόνο του όπως όλα τα ωραία πράγματα στην ζωή...
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ας ξαναβάλουμε το πετιμέζι στη διατροφή μας Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top