Κυπριακή Σαλάτα με κύβους χαλούμι και πιπερόριζα




 Συνταγή από την Έλενα Πέτρου- βοτανολόγο

 Κυπριακή Σαλάτα με κύβους χαλούμι και πιπερόριζα


Yλικά (για 4 άτομα)


• 1  χαλούμι κομμένο σε κύβους ψημένο στη σχάρα
• 5 μέτριες βιολογικές ντομάτες
• Λίγα φύλλα ρόκας και λίγα φύλλα μαρούλι κοντροκομμένα στο χέρι
• 6 λεπτές φέτες τζίντζερ
  ψιλοκομμένες
• 1/2 κουταλάκι ρίγανη
• 2 κουταλιές λεμόνι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο λίγο μέλι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.


 Kόψτε, επίσης, τις ντομάτες σε ροδέλες και το χαλούμι σε κύβους.  Βάλτε το χαλούμι στη σχάρα για 5 λεπτά να ροδίσει, και τοποθετείστε σε ένα γυάλινο μπολ τις πρασινάδες. 

Προσθέστε τις ντομάτες τη ρίγανη, το λεμόνι, το ελαιόλαδο  το μέλι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 Από πάνω σκορπίστε το χαλούμι  και σερβίρετε.