• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Συνταγή - Σπιτικό λικέρ με στιγμιαίο καφέ




    Γι αυτό ακριβώς το λικέρ θα σου μιλήσω σήμερα. Για το λικέρ που άνετα μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι και, μάλιστα, με ελάχιστα έξοδα και κόπο και που μπορεί να σου προσφέρει την απαραίτητη χαλάρωση το βραδάκι που γυρνάς στο σπίτι κι αποζητάς αυτό ακριβώς... χαλάρωση και θαλπωρή.

     Απλά, με 3 υλικά + νεράκι, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ούτε υπερβολικό χρόνο ωρίμανσης γίνεται αυτό το λικέρ που σας προτείνω σήμερα και που μοιάζει λίγο με το γνωστό, έτοιμο λικέρ καφέ που κυκλοφορεί, ιδιαίτερα αν αντί για τσίπουρο χρησιμοποιήσουμε ρούμι ή αντί για καστανή χρησιμοποιήσουμε μαύρη ζάχαρη έτσι ώστε να στεφανωθεί με καραμελένιες νότες.
     
    Απολαυστικό, ιδιαίτερο και απόλυτα ταιριαστό με σοκολατάκια λευκής σοκολάτας πρόκειται για ένα λικέρ που αφήνει την σφραγίδα του ακόμα και στον πιο απαιτητικό και σχολαστικό ουρανίσκο. Ετοίμασέ το, απόλαυσέ το,  χάρισέ το και οι αποδέκτες του θα σε ευγνωμονούν και θα σε θυμούνται ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμο και γράψεις στην ετικέτα την ημέρα που θα πρέπει να το ανοίξουν!

    ΥΛΙΚΑ
     
    250 ml νερό
    30 γρ. στιγμιαίο καφέ με άρωμα βανίλια (όχι πολύ δυνατό)
    350 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο (ή βότκα)
    150 ml κονιάκ 3 αστέρων 
     
    Για το σιρόπι
     
    300 γρ. άσπρη ζάχαρη
    150 γρ. καστανή ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη για καραμελένιες νότες)
    350 ml νερό
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
     
    Ζεσταίνουμε τα 250 ml νερό και προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
    Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις δύο ζάχαρες με τα 350 ml νερό.
    Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 4 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
    Ενώνουμε τα δύο μείγματα (σιρόπι + καφέ) και τα αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά να βράσουν μετρώντας, και  πάλι, από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
    Αφήνουμε το σιρόπι του καφέ για 2 ώρες έτσι ώστε να κρυώσει πολύ καλά.
    Βάζουμε σε μπουκάλι και προσθέτουμε το αλκοόλ (τσίπουρο και κονιάκ).
    Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 3-4 εβδομάδες έτσι ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και να "μεστώσει" η γεύση.
    Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε. 
    Εάν είναι δυνατό, προσθέτουμε ακόμα λίγο σιρόπι αλλά εάν είναι αδύναμο προσθέτουμε λίγο ακόμα κονιάκ ή τσίπουρο.
     
    TIPS
    * Βάζοντας ρούμι αντί για κονιάκ πλησιάζουμε περισσότερο στην αυθεντική γεύση του λικέρ Kalhua.
    * Αν θέλουμε να κάνουμε το λικέρ δώρο πριν αυτό να είναι τελείως έτοιμο για κατανάλωση μπορούμε στην ετικέτα να γράψουμε: "Να ανοιχθεί μετά τις + ημερομηνία" .
    * Αν το λικέρ μας φανεί δυνατό, ετοιμάζουμε κι άλλο σιρόπι και το προσθέτουμε στο λικέρ. Αν πάλι το θέλουμε πιο δυνατό του προσθέτουμε κι άλλο αλκοόλ σιγά σιγά.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνταγή - Σπιτικό λικέρ με στιγμιαίο καφέ Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top