• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Διήμερο εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό  Ο Σύλλογος Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδας «Γαλαξίας», διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό. Αποτελεί το 10ο Ετήσιο Σεμινάριο για το μητρικό θηλασμό του συλλόγου, με θέμα: «Προσέγγιση με το βλέμμα των ειδικών»
  Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι εξής σπουδαίοι διεθνείς ομιλητές: ο καθηγητής James McKenna και η CatherineWatson Genna. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν IBCLCs από τη χώρα μας παρουσιάζοντας θέματα γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με το θηλασμό.
  Ο καθηγητής ανθρωπολογίας James McKenna είναι εξειδικευμένος σε θέματα του ύπνου των βρεφών. Διευθύνει το εργαστήριο συμπεριφορικής μελέτης του ύπνου μητέρας-βρέφους στο Πανεπιστήμιο Notre Dame της Indiana US. Έχει εισαγάγει τον όρο breastsleeping που αφορά στον κοινό ύπνο μητέρας-θηλάζοντος βρέφους ελλείψη παραγόντων κινδύνου. Ασχολείται διεξοδικά με τις ασφαλείς πρακτικές ύπνου κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
  Η Catherine Watson Genna έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως ιδιώτης IBCLC στη Νέα Υόρκη, έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση νεογνών με νευρολογικά, ανατομικά ή γενετικά προβλήματα. Είναι αναγνωρισμένη ομιλήτρια και απευθύνεται τόσο σε λιγότερο έμπειρο κοινό, όσο και σε επαγγελματίες υγείας για διαχείρηση περίπλοκων καταστάσεων. Ειδικό γνωστικό της αντικείμενο αποτελεί η μελέτη της κινητικότητας της γλώσσας και η κλινική εκτίμηση των περιπτώσεων βραχέος χαλινού.

  Οργανωτική επιτροπή:


  Παναγιώτης Μαυρίδης Παιδίατρος Νεογνολόγος
  Παναγιούλα Μέξη Παιδίατρος Νεογνολόγος
  Ada Palandjian Ειδική παιδαγωγός
  Anastasia Karathanasi Παιδίατρος Νεογνολόγος
  Roula Argyrakaki Μαία
  Villy Kaltsa Βίλλυ Κάλτσα
  Katerina Kantziou Παιδίατρος
  Κωνσταντίνα Γραμματικού Μαία
  Maria Fertaki Ψυχολόγος
  Xanthippi Paschalidou Ιατρός
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Διήμερο εκδηλώσεων για το μητρικό θηλασμό Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top