• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Το πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών έρχεται από τα ρεβύθια




    Η aquafaba (ή για εμάς ρεβυθόζουμο) είναι το ιξώδες υγρό που απομένει από το βράσιμο κάποιων οσπρίων (κυρίως ρεβυθιών), που λόγω της ιδιαίτερης δομής του μπορεί να αποτελεί πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών! Άτομα που είτε νηστεύουν ή αποφεύγουν το αυγό γενικότερα, μπορούν να το αντικαταστήσουν με ρεβυθόζουμο!

    Χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε συνταγές που περιέχουν αυγό όπως: Μαγιονέζα, μαρέγκες, παγωτά, κέικ και όπου αλλού υπάρχει αυτό…

    Η δοσολογία είναι:
    1 κ.σ. ρεβυθόζουμο για ένα κρόκο αυγού 2 κ.σ. για ένα ασπράδι αυγού 3 κ.σ. για 1 ολόκληρο αυγό.

    Πώς μπορούμε να απομονώσουμε το ρεβυθόζουμο;

    1. Να πάρουμε μια κονσέρβα με ρεβύθια και να στραγγίξουμε το υγρό που περιέχουν. Αυτό είναι το θαυματουργό υλικό!

    2. Να φτιάξουμε το δικό μας ρεβυθόζουμο σιγοβράζοντας τα ρεβύθια σε χαμηλή φωτιά (αφού τα έχουμε μουλιάσει αποβραδίς) και να απομονώσουμε το ζουμί τους. Επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ρεβύθια που βράσαμε είτε φτιάχνοντας χούμους, να τα προσθέσουμε σε κρύα σαλάτα, μαγειρευτά με σπανάκι, ή στο φούρνο με λαχανικά.


    Πηγή: enallaktikidrasi.com
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το πλήρες υποκατάστατο του ασπραδιού των αυγών έρχεται από τα ρεβύθια Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top