• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  Μοσχοκάρφι κατά χοληστερόλης  Το Μοσχοκάρφι διαθέτει θερμαντικές, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, καταπολεμά την ναυτία και προλαμβάνει τον εμετό. Καταπολεμά και εξουδετερώνει τα νοσογόνα βακτήρια και εμποδίζει τι ς μολύνσεις. Είναι συχνή η τοπική του χρήση ως αναλγητικό για τις οδονταλγίες. Επίσης, μασώντας μοσχοκάρφι αποκτούμε ευχάριστη αναπνοή.
  Το μοσχοκάρφι συντελεί στην πρόληψη πολλών παθήσεων. Για παράδειγμα, προλαμβάνει τη συσσώμάτωση των αιμοπεταλίων, η οποία συσχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις. Το βότανο περιέχει αιθέριο έλαιο το οποίο προάγει την πέψη και προσφέρει ανακούφιση από το μετεωρισμό, ενώ διεγείρει και τον περισταλτισμό του εντέρου. Χάρη στη στυπτική του δράση συμβάλλει στην πρόληψη των αιμορροΐδων.
  Είναι ευεργετικό για όσους έχουν αίσθημα κρύου στο εσωτερικό του σώματος, αφού αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία, εκδιώκει το κρύο και τονώνει το μεταβολισμό και την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του στομαχιού και αποκαθιστά, θρέφει και στηρίζει όλο τον οργανισμό, χάρη στις ήπιες τονωτικές του ιδιότητες.
  Μία από τις πιο πολύτιμες δράσεις του μοσχοκαρφιού είναι ότι μειώνει τη χοληστερόλη. Σε καθημερινή βάση, επί ένα μήνα, μουλιάστε ολονυχτίς έξι τεμάχια σε μισό ποτήρι νερό. Το πρωί αφαιρείτε τα μοσχοκάρφια και πίνετε το νερό κάθε μέρα για περίπου ένα μήνα. Αυτό θα συντελέσει στην αποκατάσταση των φυσιολογικών τιμών της χοληστερόλης.

  Πηγή: <<Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής>> Andreas Moritz
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Μοσχοκάρφι κατά χοληστερόλης Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
  Scroll to Top