• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Τι κρύβουν τα συστατικά ‘’Ε’’ στις ετικέτες των τροφίμων



    Ορισμένα τρόφιμα έχουν πολύ αρνητική επίδραση στην υγεία των παιδιών. Τα τεχνητά χρώματα και το συντηρητικό βενζοϊκό νάτριο αυξάνουν την υπερκινητικότητα στα παιδιά προσχολίκης ηλικίας, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2004 στο Archives of Disease in Childhood.
    Αν εσείς ή το παιδί σας υποφέρετε από υπερκινητική διαταραχή ή σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα, αποφεύγετε όλα τα ανθυγιεινά τυποποιημένα τρόφιμα. Προτιμάτε τα πιο υγιεινά πιάτα και τα βιολογικά συστατικά. Διαβάζετε τις ετικέτες πάντα και αποφεύγετε τα εξής:

    • ·         Η χρωστική Sunset Yellow( E 110 ή FD&C Κίτρινο 6) χρησιμοποιείτε σε τρόφιμα, προϊόντα ζελατινοειδή, κολοκύθες, μαρμελάδες βερίκοκο και τυποποιημένες σούπες. Επίσης, υπάρχει στα Smarties και τουλάχιστον σε έναν τύπο Lucozade.

    • ·         Η ταρτραζίνη ( Ε 102 ή FD& Κίτρινο 5 ) αποτελεί μια από τις πλέον επίμαχες χρωστικές. Είναι επίσης κίτρινη και υπάρχει σε παγωτά, γλυκά και μαρμελάδες.
    • ·         Η καρμοϊζίνη ( Ε 122 ή Ερυθρό 3 ) είναι μια ερυθρή χρωστική και χρησιμοποιείται σε προϊόντα ζαλατινοειδή, γλυκά, κρεμ-καραμελέ, μείγματα για τσιζ-κέικ, καθώς και τούρτες με ιδιαίτερα σχήματα.
    • ·         Το Ponceau 4R ή ερυθρό κοχελίνης( Ε 124 ή Ερυθρό 7) είναι επίσης ερυθρή χρωστική και χρησιμοποιείται σε κονσερβοποιημένα φρούτα, προϊόντα ζελατινοειδή και αλλαντικά. Επίσης, υπάρχει στα Smarties και σε ορισμένες τούρτες με ιδιαίτερα σχήματα.

    Εκτός από την επιβλαβή επίδραση σε παιδιά και ενηλίκους, η υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης από τα παιδιά έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη τους. Δημιουργεί τις συνθήκες για την εμφάνιση πολλών ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1998 στο Journal of the American Dietetic Association, δείχνει ότι τα παιδιά λαμβάνουν το 20% των θερμίδων τους από την ζάχαρη. Τα παιδιά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 29 κουταλάκια ραφιναρισμένη ζάχαρη σε καθημερινή βάση. Κάθε χρόνο, ένας έφηβος καταναλώνει 46 κιλά ραφιναρισμένη ζάχαρη, κατά μέσο όρο. Οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί από τότε.
    Η ζάχαρη αποτελείται από κούφιες θερμίδες και δεν έχει καμία θρεπτική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Απεναντίας, οδηγεί στην αποβολή από τον οργανισμό πολύτιμων μετάλλων και καθιστά το ανοσοποιητικό σύστημα ευάλωτο σε παθογόνους μικροοργανισμούς. Περιττεύει να αναφέρουμε ότι είναι ο κατεξοχήν υπαίτιος για την σύγχρονη παιδική παχυσαρκία.

    Πηγή: <<Πλήρες Βιβλίο Εναλλακτικής Ιατρικής>> Andreas Moritz
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι κρύβουν τα συστατικά ‘’Ε’’ στις ετικέτες των τροφίμων Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top