• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΣΥΝΤΑΓΗ - ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΗΣ ÖZLEM


    Συνταγή «σκέτου» λουκουμιού (65 κομμάτια)

    Υλικά:

    – 25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

    – 100 γραμμάρια corn flour

    – 700 γραμμάρια ζάχαρη

    – Χυμό ενός λεμονιού

    – 3 κουταλιές ζελατίνη σε σκόνη

    – Κόκκινο ή ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

    – 2 κουταλιές ροδόνερο (προαιρετικά)

    Παρασκευή:

    Τοποθετήστε διαφανή μεμβράνη σε ένα τετράγωνο ταψί. Κοσκινίστε την άχνη και 25 γρ. από το corn flour σε ένα μπολ και κρατήστε το στην άκρη. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και 400ml νερού και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά έως ότου να λιώσει η ζάχαρη. – μην το βράσετε. Σε άλλο, μικρό σκεύος, ανακατέψτε το υπόλοιπο corn flour με 100ml κρύου νερού και έπειτα προσθέστε το σιρόπι. Πασπαλίστε τη ζελατίνη στο υγρό μίγμα και ανακατέψτε με σύρμα μέχρι να γίνει λείο. 

    Το όλο μίγμα πρέπει να βράσει και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για είκοσι ακόμη λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά. Το μίγμα πρέπει να γίνει πηχτό και να λάβει ένα χλωμό κίτρινο χρώμα.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που επιθυμούμε. 

    Αφήνουμε να μείνει για 5 λεπτά.

     Προσθέτουμε το ροδόνερο, αν το χρησιμοποιούμε. Αδειάζουμε στο ταψί και αφήνουμε να σταθεί σε δροσερό μέρος για μία νύχτα.

     Πασπαλίζουμε μια μεγάλη επιφάνεια κοπής με το υπόλοιπο μίγμα corn flour κι εκεί αναποδογυρίζουμε το μίγμα λουκουμιού. Αφαιρούμε το ταψί και τη μεμβράνη και κόβουμε σε κύβους, σκεπάζοντας απαλά με το μίγμα corn flour.

     Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος με το υπόλοιπο μίγμα corn flour σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου (κρατάει για ένα μήνα).
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΤΑΓΗ - ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΗΣ ÖZLEM Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top