• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΟΦΗΜΑ - ΜΠΟΖΑ ΚΑΙ ΣΑΛΕΠΙ (ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ)


    Σπιτική ετοιμασία μπόζας

    Απαραίτητα υλικά

    3 ποτήρια πλιγούρι

    2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι

    3 ποτήρια ζάχαρη άχνη

    1 ποτήρι παλιά μπόζα ή ζύμη σε μέγεθος ενός σπιρτόκουτου

    Ετοιμασία

    Αφήνετε το πλιγούρι μέσα σε νερό από την προηγούμενη νύχτα. Την άλλη μέρα βράζετε το πλιγούρι και το ρύζι εωσότου μαλακώσουν καλά. Ανακατεύετε με ηλεκτρικό μίξερ και έπειτα κοσκινίζετε. Έπειτα βάζετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά εωσότου λιώσει η ζάχαρη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε λιγάκι να κρυώσει, ανακατεύοντας περιοδικά. Όταν κρυώσει προσθέτετε την παλιά μπόζα ή τη ζύμη, την οποία προηγουμένως είχατε λιώσει καλά σε ζεστό νερό. Ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μίγμα σε σκεύος και κλείνετε καλά, αφήνοντάς το 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία 20-25 βαθμών Κελσίου, ανακατεύοντας περιοδικά. Όταν εμφανιστούν φυσαλίδες, θεωρούμε ότι το μίγμα είναι έτοιμο. Έπειτα αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο και μπορείτε να σερβίρετε. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε στραγάλια ή κανέλα.

    Σπιτική ετοιμασία σαλεπιού

    Απαραίτητα υλικά

    2 και ½ κουταλιές ζάχαρη άχνη

    ½ κουταλάκι σαλέπι σε σκόνη

    2 κουταλάκια κανέλα

    4 ποτήρια γάλα

    Ετοιμασία :

    Τοποθετείστε το σαλέπι και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά εωσότου πυκνώσει, περίπου 10-15 λεπτά της ώρας. Έπειτα βάζετε το μίγμα σε ποτήρια ή φλιτζάνια και προσθέτετε από πάνω κανέλα.

    Ένα από τα σημαντικότερα σημάδια ότι από το φθινόπωρο βρεθήκαμε πλέον στον χειμώνα.

    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΤΑΓΗ ΡΟΦΗΜΑ - ΜΠΟΖΑ ΚΑΙ ΣΑΛΕΠΙ (ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ) Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top