• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ


    Υλικά:

    ½ κιλό φύλλα ζύμης για μπακλαβά

    3 αυγά

    500 γραμμάρια ζάχαρη

    150-200 γραμμάρια σπόρους παπαρούνας

    1 μπέικιν πάουντερ

    1 βανίλια

    1 φλυτζάνι (250ml) λάδι

    1 φλυτζάνι (250 ml) στραγγιστό γιαούρτι

    Υλικά για το σιρόπι:

    700 γραμμάρια ζάχαρη (ή και λιγότερη ποσότητα, αναλόγως με τις γευστικές απαιτήσεις)

    700 ml νερό

    Ετοιμασία:

    Αλείφετε ένα σχετικά βαθύ ορθογώνιο ταψί με λάδι. Χτυπάτε τα αυγά όπως κατά την προετοιμασία τούρτας, μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε με την σειρά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέυετε πολύ καλά και η προετοιμασία μπορεί να ξεκινήσει. Κάθε φύλλο ζύμης για μπακλαβά το κόβετε στη μέση. 

    Το τοποθετείτε στον πάτο του ταψιού και αλείφετε με τη γέμιση που προετοιμάσατε προηγουμένως. Έπειτα τοποθετείτε το δεύτερο φύλλο ζύμης, το αλείφετε με τη γέμιση και συνεχίζετε μ΄αυτήν τη διαδικασία εωσότου χρησιμοποιήσετε όλα τα φύλλα. Το τελευταίο φύλλο δεν το αλείφετε με γέμιση. 

    Κόβετε το περιεχόμενο του ταψιού σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και έπειτα τοποθετείτε το ταψί σε ζεσταμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, όπου και αφήνετε να ψηθεί επί 15 λεπτά της ώρας. Έπειτα μειώνετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά στη θερμοκρασία αυτή. Στην συνέχεια βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ραντίζετε από πάνω με ζάχαρη βανίλια. 

    Έπειτα προσθέτετε το ζεστό σιρόπι, το οποίο έχετε προηγουμένως ετοιμάσει με 700 γραμμάρια ζάχαρη (ή και λιγότερη ποσότητα, αναλόγως με τις γευστικές απαιτήσεις) και 700 ml νερό. Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ. Αφήνετε το μπακλαβά να κρυώσει, ενώ ταυτόχρονα το σιρόπι μαλακώνει τα φύλλα, απορροφάται δηλαδή από το μπακλαβά. 

    Όταν τελειώσει η διαδικασία αυτή, ο μπακλαβάς είναι έτοιμος προς κατανάλωση.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΥΝΤΑΓΗ - ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top