Φτιάξτε κρητική σαρικόπιτα με μέλι!







Για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας, σας παραθέτουμε την αυθεντική κρητική συνταγή της σαρικόπιτας, την οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με μέλι!
Υλικά
  • 250 γρμ. αλεύρι μαλακό
  • 50 γρμ. ρακί
  • 25 γρμ. λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρμ. νερό
  • 400 γρμ. ξινή μυζήθρα
  • 300 γρμ. μέλι ή πετιμέζι
  • λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το λεμόνι, το αλάτι, το νερό και τη ρακί και φτιάχνουμε το ζυμάρι. Με το ζυμάρι ανοίγουμε φύλλο 2 χιλιοστών, μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 4 πόντων περίπου.
Βάζουμε τη μυζήθρα στη μέση, το κλείνουμε και το τυλίγουμε όπως το σαλιγκάρι, το τηγανίζουμε και το περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι όσο είναι ζεστό.

(Η συνταγή είναι από την CretanFoodNews και τον σεφ Χρήστο Ι. Λάπα)