• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Συνταγή: Κέικ μήλου χωρίς γάλα και βούτυρο.



    Αν έχετε αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι δεν θα φτιάξετε ή δεν θα φάτε κέικ. 

    Μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή με άρωμα και γεύση που θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας. 

    Υλικά


    1 κούπα λάδι ή λάδι καρύδας
    2 κούπες ζάχαρη
    3½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    4 κούπες τριμμένο μήλο
    ¼ κούπας χυμό πορτοκάλι
    ½ κουτ. γλυκού αλάτι
    2 κουτ. γλυκού κανέλα
    ⅛ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
    2 κουτ. γλυκού σόδα
    Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    (Για πασπάλισμα) Ζάχαρη άχνη


    Οδηγίες παρασκευής

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη.
    Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα και τον χυμό πορτοκαλιού.
    Μέσα στο μείγμα με το λάδι και τη ζάχαρη προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με τα μήλα.
    Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου.
    Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνταγή: Κέικ μήλου χωρίς γάλα και βούτυρο. Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top