• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Η νοστιμότερη χορτόπιτα με βότανα και αρωματικά

    Γι’ αυτήν την πίτα είναι απαραίτητα τα φρέσκα βότανα. Μην την επιχειρήσετε με αποξηραμένα , γιατί  το αποτέλεσμα δεν θα αξίζει τον κόπο.
    Yλικά

    1 κ. σπανάκι
    2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
    1 ματσάκι άνηθο
    1 ματσάκι μαϊντανό
    1 ξερό κρεμμύδι
    5 σκελίδες σκόρδο
    από ½ φλ. από τα παρακάτω φρέσκα αρωματικά βότανα, : ματζουράνα, δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, μελισσόχορτο, φασκόμηλο, λουΐζα, δυόσμο, μέντα, λεβάντα και βασιλικό.

      Προσθέστε τόσα βότανα και αρωματικά , ώστε να συμπληρωθεί ίση ποσότητα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο μαζί, δηλαδή όσο τα τέσσερα ματσάκια.
    1  ½  φλ. ελαιόλαδο
    4 αβγά
    1 γερή πρέζα μπούκοβο
    1 κοφτό κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 



    Παρασκευή 

    Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα εκτός από το σπανάκι. Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι απευθείας σε μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να το στραγγίσουμε και το αφήνουμε να μαραθεί σε υψηλή φωτιά και να πιεί το νερό του χωρίς να προσθέσουμε κανένα άλλο  υγρό. 

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι το ελαιόλαδο , χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. 

     Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, μαγειρεύουμε για ακόμα 5 -6 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και ανακατεύουμε 2 -3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο και το αλάτι .  Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει η γέμιση ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα καλά και πιπερώνουμε .

    Εν τω μεταξύ, έχουμε προθερμάνει  το φούρνο στους 180o C. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα και τη γέμιση. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με νερό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για ¾ ώρας. 


    Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150ο C  και ψήνουμε στην κάτω θέση του φούρνου άλλα ¾ της ώρας. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά στη θέση πάνω κάτω στους 170ο C. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε  την πίτα να μείνει για 15 λεπτά πριν την κόψουμε.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η νοστιμότερη χορτόπιτα με βότανα και αρωματικά Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top