• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Μυρωδάτο λικέρ μέντας.



    Η μέντα είναι κατάλληλη για στοματικές διαταραχές, χώνεψη και ναυτία, με σπουδαίες ευεργετικές ιδιότητες κατά των κολικών και της κολίτιδας.

    Υποβοηθά την εφίδρωση σε περιπτώσεις πυρετού και γρίπης, ενώ καταπραύνει τον βήχα.


    Είναι χωνευτική, αντισηπτική και τονωτική.

    Τέλος, βοηθά σημαντικά στη διακοπή και αποκοπή του γάλατος στις θηλάζουσες μητέρες.


    Έχει υπέροχη γεύση και μυρωδιά και υπέροχο χρώμα. Χαρίζει καθαρή αναπνοή, ξεδιψάει και δροσίζει.

    Υλικά
    2 ματσάκια φρέσκια μέντα
    700 ml βότκα
    300 γρ ζάχαρη
    230 ml νερό εμφιαλωμένο (για να μην έχει πολύ χλώριο)

    Εκτέλεση
    Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα μέντας και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Τα βάζετε μετά σε γυάλινο βάζο, περιχύνετε με τη βότκα και σφραγίζετε. Το βάζο μπαίνει στο ψυγείο και το ξεχνάτε εκεί για δυο βδομάδες. Κατόπιν σουρώνετε το υγρό από τα φυλλαράκια και ξεκινάτε το σιρόπι. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφού κρυώσει το σιρόπι, ρίχνετε την βότκα που έχει αρωματιστεί με τη μέντα και γεμίζετε τα αποστειρωμένα μπουκάλια. Αφού μείνει άλλες δυο βδομάδες στο ψυγείο είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται στο ψυγείο ένα χρόνο.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μυρωδάτο λικέρ μέντας. Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top