• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Συνταγή : Τάρτα με σοκολάτα και ρόδια



    Για τη ζύμη

    250 γρ αλεύρι μαλακό
    50 γρ ζαχαρη άχνη
    135 γρ βούτυρο αγελάδος παγωμένο κομμένο σε κύβους
    1 τσιμπιά αλάτι
    1 αυγό
    2-3 κουτ. σούπας γάλα παγωμένο

    Για τη γέμιση

    200 γρ κρέμα γάλακτος
    150 γρ βούτυρο αγελάδος
    200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
    1 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού
    2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού

    Διαδικασία

    Σε επεξεργαστή τροφίμων τοποθετούμε το αλεύρι το βούτυρο και τη ζάχαρη και το αλάτι και θέτουμε σε λειτουργία δημιουργώντας ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και με διακοπτόμενη λειτουργία του επεξεργαστή δημιουργούμε μια ζύμη. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα την τυλίγουμε σε σελοφάν και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Η διαδικασία μπορεί να γίνει μέσα σε μπολ και με τα ακροδάχτυλα μας να δημιουργήσουμε τη ζύμη. Δεν χρειάζεται ζύμωμα.

    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 κέρματος. Για διευκόλυνση ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης σε ταρτιέρα διαμέτρου 21 εκατ. Στρώνουμε το φύλλο ομοιόμορφα και στα τοιχώματα της ταρτιέρας κόβοντας τα περισσεύματα.

    Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της της ζύμης. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.



    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα. Βγάζουμε την ταρτιέρα από το ψυγείο και στρώνουμε την επιφάνεια χαρτί ψησίματος. Καλύπτουμε με φασόλια ή τις ειδικές μπίλιες ψησίματος για όποιον έχει. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αφαιρούμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8 λεπτά ακόμη.



    Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Καλό είναι να τη μεταφέρουμε σε πιατέλα.



    Για τη γέμιση


    Σε μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να διαλυθεί και να έχουμε ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού και ανακατεύουμε.


    Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη ζύμη και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού.


    Σερβίρουμε περίπου μετά δυο ώρες.


    Σημειώσεις

    Αντί του σιρόπι ροδιού μπορούμε να βάλουμε λικέρ.

    Αν έφτιαχνα την τάρτα άνοιξη θα αντικαθιστούσα τα ρόδια με φράουλες

    Μπορείτε να χρησιμοποιήστε για μεγαλύτερη ευκολία έτοιμη ζύμη για τάρτες του εμπορίου.

    Για την ευκολία μεταφοράς της ζύμης καλό είναι να στρώσουμε την ταρτιέρα με χαρτί ψησίματος ή να χρησιμοποιήσουμε ταρτιέρα με αποσπώμενα τοιχώματα.

    Το βούτυρο που χρησιμοποίησα ήταν το βούτυρο kerrygold που πλέον υπάρχει στην Ελλάδα αναζητήστε το στα ΣΜ.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συνταγή : Τάρτα με σοκολάτα και ρόδια Rating: 5 Reviewed By: Βοτανολογικά
    Scroll to Top