Συνταγή : Λικέρ από τσάπουρνα



Τα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa

Τα υλικά μου

230γρ τσάπουρνα
230γρ ζάχαρη
250 ml ρακή Κρήτης.
 

Διαδικασία

Πλένουμε τα τσάπουρνα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν,
Σε καθαρό βάζο βάζουμε όλα τα υλικά και κλείνουμε καλά.

Διηθούμε και αποθηκεύουμε σε καθαρό μπουκάλι.
 

Η δοκιμή του λικέρ με έκανε να μειώσω λίγο τη ζάχαρη στην επόμενη παρασκευή του μας φάνηκε λίγο γλυκό, επιπλέον οι καρποί τώρα είναι πιο ώριμοι κι έτσι μείωσα τη ζάχαρη κατά 30%.
 

Το χρώμα του λικέρ με έχει ενθουσιάσει και θα περιμένω με αγωνία το επόμενο.

Αν πέσετε πάνω σε αυτούς τους υπέροχους καρπούς μην τους παραβλέψετε.