• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Φθινόπωρο, ώρα για μια γευστική σούπα.



    Σούπα με μαύρα φασόλια
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Μαγείρεμα: 15 λεπτά
    Μερίδες: 6
    Θερμίδες: 351

    Μπορεί να μοιάζει… σκοτεινή στο μάτι, αλλά η πρωτεΐνη των μαύρων φασολιών την κάνει δυναμωτική, ενώ είναι πλούσια και σε βιταμίνη C από τις ντομάτες και τις πιπεριές. 

    Θα χρειαστείτε: 3 κονσέρβες ή 600 γραμμάρια μαύρα φασόλια βρασμένα, 
    1 κονσέρβα ή 400 γραμμάρια ντομάτα και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 
    440 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου χωρισμένο στα δύο, 
    1 ½ κουτ. του γλυκού κύμινο, 
    1 κουτ. του γλυκού αλάτι, 
    1 κουτ. του γλυκού πιπέρι, 
    ¼ κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν, 
    3 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι, 
    6 κουταλιές της σούπας ξινόκρεμα για τόπινγκ. 

    Εκτέλεση: 
    Βάλτε τα μαγειρεμένα (ή κονσέρβα) μαύρα φασόλια στο μπλέντερ, αφήνοντας περίπου 200 γραμμάρια ή 1 κονσέρβα εκτός. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το μισό ζωμό κοτόπουλου, το κύμινο, το αλάτι και τα πιπέρια και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό και τα υπόλοιπα μαύρα φασόλια σε πάνω από μέτρια φωτιά, αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε ½ φλιτζάνι ρύζι σε κάθε ένα από τα 6 πιάτα και τελειώστε με την ξινόκρεμα. Εναλλακτικά, αντί για ξινόκρεμα, προσθέστε ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι.
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Φθινόπωρο, ώρα για μια γευστική σούπα. Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top