• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Το Λεξικό καλλυντικών Νο (2)




    O
    Organic = Βιολογικό : Ένα βιολογικό προϊόν, προέρχεται από την άσκηση βιολογικής καλλιέργειας, η οποία σέβεται το έδαφος (τη γη), το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο, με την υποχρέωση να πάρει προϊόντα ελεύθερα από ρυπαντικές ουσίες. Τα φυτά καλλιεργούνται με απουσία χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων ή παρασιτοκτόνων. Χρησιμοποιούνται φυσικά εναλλακτικά. 

    Ωστόσο, βιολογικό και φυσικό είναι δύο διαφορετικοί χαρακτηρισμοί. Για παράδειγμα, ένα προϊόν που καλλιεργείται σε έναν κήπο με ένα πολύ αξιοσέβαστο τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν βιολογικό αφού οι ιδιότητες του βιολογικού προϊόντος συμμορφώνονται με προδιαγραφές και ελέγχονται από επίσημους οργανισμούς, ανάλογα με τον βιομηχανικό τομέα όπως αγροτική καλλιέργεια, υγιεινές τροφές ή καλλυντικά.

    Olive Oil = Ελαιόλαδο (Olea Europea) : Το ελαιόλαδο αποτελείται από περίπου 75% ελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό μονοακόρεστο οξύ. Πολύ θρεπτικό, δρα σαν προστάτης για τα ευαίσθητα και αφυδατωμένα δέρματα.
    P
    Palmarosa = Παλμορόσα (Cymbopogon Martinii) : Το κυριότερο αιθέριο έλαιο στην τη φροντίδα της επιδερμίδας. Διεγερτικό, ενυδατικό, μικροβιοκτόνο και κατά των κνησμών για τους ιστούς, το αιθέριο έλαιο της παλμαρόζα εισχωρεί στη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών.

    Palm Oil = Φοινικέλαιο (Elalis Guineensis) : Το φοινικέλαιο έχει αναγεννητικές ιδιότητες εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε μη σαπωνοποιημένη ύλη (περίπου 1%). Είναι επαναδομητικό και ενδυναμώνει τη δερματική προστασία της επιδερμίδας. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα (…ελαϊκό, λινεϊκό  …), αυτό το φυτικό έλαιο εισέρχεται στην κατασκευή των σαπουνιών της DRUIDE.

    Panthenol = Πανθενόλη : Στην ομάδα της βιταμίνης Β, το πιο «καλλυντικό» στοιχείο είναι η πανθενόλη (ή προβιταμίνη Β5). Η συνάφειά της με την κερατίνη των μαλλιών την κάνει το πιο δημοφιλές συστατικό για τα προϊόντα περιποίησης τους. Στα μαλλιά (ή τα νύχια), αυτή η προβιταμίνη διαπερνά τα σκληρά θυλάκια του τριχωτού της κεφαλής και μετασχηματίζεται σε βιταμίνη εφεδρική. Η πανθενόλη προλαμβάνει τον αποχρωματισμό τους, κάνει το τριχωτό της κεφαλής να λάμπει, τα κάνει να διατηρούν την περιεκτικότητά τους σε νερό και τα προστατεύει ενάντια στις επιθέσεις. Η πανθενόλη επίσης διαπερνά βαθύτερα μέσα στα κατεστραμμένα μαλλιά. Τα πλεονεκτήματά της είναι αθροιστικά : όσο πιο πολύ τη χρησιμοποιείς, τόσο έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα!

    Papule = Βλατίδα : Απλή κάκωση της επιδερμίδας που χαρακτηρίζεται από στερεά σπυράκια, ροζ ή κόκκινου χρώματος.
    Patchouli =Πατσουλί (Pogostemon Cablin) : Το αιθέριο έλαιο από πατσουλί, που προέρχεται από τα φύλλα, έχει ένα ευωδιαστό και μεθυστικό άρωμα.

     Για αρκετούς αυτό το άρωμα ξυπνά στο νου τον αισθησιακό ερωτισμό της μαγείας της Ινδίας και της Ανατολής. Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει αντιμολυσματικές , αντιφλεγμονώδεις, κατά του κνησμού, κατά της ακμής, τονωτικές και αφροδισιακές αξίες.

    Peppermint = Μέντα (Mentha Piperita) : Το απόσταγμα μέντας κατέχει μια πολύ δυνατή αντιβακτηριακή δύναμη, είναι διεγερτικό, εφιδρωτικό και απαλύνει τη φαγούρα του δέρματος. 

    Το αιθέριο έλαιο είναι ένα καλό τονωτικό για τη νευρικότητα καθώς και ανανεωτικό και αναισθητικό για την επιδερμίδα, είναι δυνατό αποχρεμπτικό και συνιστά ένα γενικό αντισηπτικό. Καταπολεμά αποτελεσματικά την δυσάρεστη αναπνοή. Στην Αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο της μέντας βοηθά στο καθάρισμα του μυαλού.

    pH : Το pH είναι το μέτρο της οξύτητας ή της αλκαλικότητας ενός διαλύματος. Σημαίνει «hydrogen potential». Το pH από διαλύματα οξέων είναι χαμηλότερο από 7 και το pH από ένα αλκαλικό διάλυμα (ή βάση) είναι υψηλότερο από 7. Όποτε ένα συστατικό έχει pH ίσο με 7, αυτό είναι ουδέτερο, ούτε αλκαλικό, ούτε οξύ. Το 7 είναι το pH του καθαρού νερού. Το υγιές δέρμα είναι ελαφρώς οξυντικό (pH 5,5). Διάφορα οξυντικά συστατικά του σώματος, όπως ο ιδρώτας, το σμήγμα και τα κύτταρα του κεφαλιού, δεν εξηγούν την οξύτητά του. Αυτή είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να προσαρμόσουμε το pH των προϊόντων μας περίπου στο 5,5.

    Phytotherapy = Φυτοθεραπεία : Μία θεραπεία μιας πάθησης με φυτά (ή εκχυλίσματα φυτών). Από τα Ελληνικά : φυτό και θεραπεύω.

    Pine = Πεύκο (Pinus Sylvestris) : Το αιθέριο έλαιο του πεύκου χρησιμοποιείται κυρίως για τις αεροπορικές παθήσεις. Καθαρίζει τα ιγμόρεια και διευκολύνει την εκκένωση των βρογχικών εκκρίσεων. Το αιθέριο έλαιο του πεύκου είναι διεγερτικό και ανανεώνει τον οργανισμό, απαλύνει τους μυϊκούς και τους αρθρικούς πόνους, είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για τα νεύρα ή τη φυσική κόπωση.
    Psoriasis = Ψωρίαση : Μία δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από καλώς οριοθετημένα κόκκινα αποτυπώματα, καλυμμένα με ξηρές, λευκές και γλοιώδης φλούδες. Τα αποτυπώματα συνήθως βρίσκονται στους αγκώνες, τα γόνατα, στο κεφάλι και στην περιοχή της οσφυϊκής ιερής μοίρας.
    Purified Water = Καθαρισμένο νερό (Aqua, Νερό) : Καθαρό νερό (η DRUIDE το παίρνει από ανάστροφη όσμωση) χρησιμοποιείται σαν διαλύτης ή ενυδατωτής.
    Pustule = Φλύκταινα : Δερματική κάκωση, η οποία ανασηκώνει την επιδερμίδα και περιέχει ένα πυώδες υγρό.
    Pyridoxin : Δείτε στο «Βιταμίνη Β6».

    R
    Regenerating (Cream) =  Αναγεννητική (Κρέμα) : Η επιδερμίδα αναγεννάται γρηγορότερα με την χρήση μιας αναγεννητικής κρέμας. Τα κύτταρα ανανεώνονται και η επιδερμίδα φαίνεται πιο όμορφη και λαμπερή το πρωί, επειδή τα παλιά κύτταρα εξαφανίζονται γρηγορότερα.
    Repairing (Cream) = Επανορθωτική (Κρέμα) : Επανορθώνει το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο έχει δεχθεί σοβαρές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της μέρας από τη μόλυνση, τις ακτίνες UV, το κρύο ή τη ζέστη. Χαλαρώνει, απαλύνει, επανορθώνει και θεραπεύει την επιδερμίδα και φέρνει άνεση.

    Ridules  =  Λεπτές γραμμές : Μικρές ρυτίδες, οι πρώτες που εμφανίζονται.

    Rose = Τριαντάφυλλο (Rosa Damascena) : Ο βασιλιάς των λουλουδιών πάντα γοήτευε τους ανθρώπους. Είναι ένα σαγηνευτικό λουλούδι, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καρδιές μας, την αγάπη και την αβρότητα των συναισθημάτων. Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου είναι αντισηπτικό, τονωτικό και αφροδισιακό. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα για τη φροντίδα της επιδερμίδας, για τις θεραπευτικές και αναγεννητικές του ιδιότητες.

    Rosemary = Δενδρολίβανο (Rosmarinus Officinalis) : Αρωματικό φυτό με προέλευση τις Μεσογειακές περιοχές. Το απόσταγμα του δενδρολίβανου έχει ισχυρές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των προϊόντων μας. Το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού. Ένα εξαιρετικό τονωτικό και διεγερτικό, επίσης προλαμβάνει τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα.
    Royal Jelly = Βασιλικός πολτός : Αυτό το συστατικό, από τις κυψέλες των μελισσών, εκκρίνεται από τις νέες μέλισσες (εργάτριες) και είναι ένα μείγμα από ραφινάτο μέλι και γύρη. Είναι η μόνη τροφή της βασίλισσας (των μελισσών). Ο βασιλικός πολτός περιέχει μια υψηλή συγκέντρωση όλης της ομάδας της βιταμίνης Β. Αυτό το προϊόν περιέχει επίσης μέταλλα, ένζυμα, 18 με 22 αμινοξέα (περιλαμβάνοντας όλα τα αιθέρια αμινοξέα, κάνοντάς το μία ολοκληρωμένη πρωτεΐνη), αντιβακτηριακά συστατικά, καθώς επίσης και βιταμίνες A, C, D και Ε. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολυάριθμα: τονωτικός, ισορροπιστικός και ανανεωτικός. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και επιβραδύνει τα αποτελέσματα της γήρανσης του δέρματος.

    S
    Saponification = Σαπωνοποίηση : Μία χημική αντίδραση, η οποία επιτρέπει την κατασκευή του σαπουνιού. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής των σαπουνιών της DRUIDE, η εταιρεία χρησιμοποιεί την παραδοσιακή ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης, η οποία επιτρέπει στα φυτικά έλαια να διατηρούν όλες τους τις μαλακτικές, απαλυντικές και θρεπτικές ιδιότητες.
    Shea Butter = Βούτυρο Karite (Butyrospermum Parkii) : Ένα φυσικό λιπίδιο που προέρχεται από τον καρπό του δέντρου karite, αυτό το πρασινωπό βούτυρο έχει κατευναστικές και προστατευτικές ιδιότητες ακόμη και ένα αντηλιακό αποτέλεσμα. Το βούτυρο karite είναι ένα προϊόν που χαρακτηρίζεται από μια υψηλή περιεκτικότητα σε μη σαπωνοποιημένο υλικό με μια εξαιρετική δερματική συμβατότητα. Οι γλυκαντικές και θρεπτικές του ιδιότητες το κάνουν ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν για ξηρές, ευαίσθητες και ρυτιδιασμένες επιδερμίδες, καθώς επίσης και για τα κατεστραμμένα μαλλιά.
    Shower Gel = Τζελ για ντους : Λίγο πολύ είναι ένα γελοποιημένο (τζελ) διάλυμα από δραστική επιφάνεια. Χρησιμοποιείται στο χέρι ή σε ένα γάντι και αναπτύσσει σαπουνώδη αφρό στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

    Sodium Hydroxyde = Υδροξείδιο του νατρίου : Φυσικό αλκαλικό (που προέρχεται από την ηλεκτρόλυση άλατος) που χρησιμοποιείται στη διαδικασία σαπωνοποίησης και για να ρυθμίζει το pH ορισμένων προϊόντων.

    Sodium Lauroyl Sarcosinate : Το Sodium Lauroyl Sarcosinate προέρχεται από έλαιο καρύδας, αμινοξέα και sarcosinate. Είναι ένας παράγοντας δραστικής επιφάνειας πολύ γλυκός για την επιδερμίδα και το κεφάλι. Έχει επίσης την ικανότητα να παράγει πολύ πλούσιο αφρό ακόμη και με την παρουσία ελαίου.
    Sodium Shale Oil Sulfonate : Εξάγεται από απολιθωμένο φυτοπλαγκτόν, αυτό το ενεργό συστατικό έχει την ιδιότητα να προστατεύει από το ξεφλούδισμα του κεφαλιού. Έχει επίσης ιδιότητες κατά του κνησμού, ρυθμιστικές της λιπαρότητας και κατευναστικές για το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιείται επίσης για να απομακρύνει την πιτυρίδα.

    Solidago (Solidago Canadensis) (Χρυσόβεργα) : Αυτό το φυτό, Καναδικής προέλευσης, αναγνωρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις, διεγερτικές, εφιδρωτικές, τονωτικές ιδιότητες και για τη φήμη του σαν θεραπευτικό των πληγών. Πλούσιο σε τύπου Ρ φλαβονοειδή βιταμίνες, το solidago είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία των κιρσών. Το εκχύλισμα από solidago είναι ένα τέλειο επανορθωτικό κατά της κυτταρίτιδας.

    Solution = Διάλυμα : Ένα μείγμα που μπορεί να είναι αποτέλεσμα της διάλυσης ενός στερεού μέσα σε ένα υγρό, ή ένα μείγμα από περισσότερα των δύο εντελώς αναμίξιμα υγρά.
    Sorbitol = Σορβιτόλη : Μία πολυϋδρική αλκοόλη που παράγεται από την υδρογόνωση διαφόρων σακχάρων. Βρίσκεται στη φυσική της κατάσταση σε διάφορα είδη φυτών. Στα καλλυντικά, χρησιμοποιείται σαν ενυδατωτής για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών ή σαν γλυκαντικός παράγοντας στις οδοντόκρεμες.

    Soybean = Σπειρί σόγιας (Soja Hispida) : Κινέζικης προέλευσης, η σόγια είναι ένα φυτό σε σχήμα φρούτου όπως ένας κέδρωψ. Κυρίως χρησιμοποιείται για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες, η σόγια επίσης χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για τη δυναμωτική, επαναδομητική, ενυδατική και τονωτική της δράση. Η σόγια επίσης ωφελεί από ιδιότητες σχήματος φιλμ, είναι γλυκαντική και είναι ένα εξαιρετικό δερματικό μαλακτικό.
    Spearmint = Μέντα (Mentha Cordiaca) : Οξυγονικοί, τονωτική, διεγερτική, αντιφλεγμονώδης, θεραπευτική, ενδυναμωτική και αντισηπτική δράση.

    Stimulant = Διεγερτικός : Αυξάνει την ενέργεια και επιπλέον τις δραστηριότητες του οργανισμού.
    Sunflower Oil = Ηλιέλαιο (Helianihus Annuus) : Το πολυακόρεστο έλαιο ηλίανθου είναι πλούσιο σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ. Η πληθώρα του σε αιθέρια λιπαρά οξέα έχει μία ωφέλιμη, γλυκαντική και θρεπτική δράση στην επιδερμίδα.
    Suspension = Αιώρημα : Κατάλοιπα από τη διασπορά λεπτών στερεών κομματιών σε ένα υγρό.
    Sweet Lime = Γλυκό λάιμ (Citrus Aurantifolia) : Το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από τη φρέσκια φλούδα του φρούτου έχει στυπτικές, αντιοξειδωτικές και ανανεωτικές ιδιότητες.
    Sweet Orange = Γλυκό πορτοκάλι (Citrus Aurantium) : Το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού προέρχεται από τη μηχανική άντληση του υγρού από τη φρέσκια φλούδα του πορτοκαλιού. Αυτό το έλαιο έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, απαλύνει τον πόνο, την ανησυχία και την αϋπνία. Χρησιμοποιείται σαν ένας αναζωογονητικός παράγοντας για την επιδερμίδα, ως θεραπεία για τη φροντίδα του προσώπου. Το αιθέριο έλαιο της πορτοκαλιάς αναγνωρίζεται για τις βακτηριοκτόνες, αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες.

    Synergy = Συνεργία : Ενδυναμώνονται οι δραστηριότητες δύο συστατικών από τη συνεργασία τους. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι δυνατότερο από το άθροισμα των δύο απομονωμένων αποτελεσμάτων.

    T
    Tea Tree = Τεϊόδεντρο (Melaleuca Alternifolia) : Το τεϊόδεντρο, και ιδιαίτερα το αιθέριο έλαιό του, είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυσικά αντισηπτικά. Είναι ένα φυσικό γιατρικό που κληρονομήθηκε από τους ιθαγενείς της Αυστραλίας. Χρησιμοποιείται στην Αμερική και στην Ευρώπη για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Το τεϊόδεντρο είναι αποτελεσματικό για τις δερματικές ασθένειες, όπως το πόδι του αθλητή, τις κρεατοελιές και την ακμή. Θεραπεύει μολυσμένα εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων. Το αιθέριο έλαιο του τεϊόδεντρου είναι διεγερτικό της κυκλοφορίας του αίματος, ενεργό της τριχοειδούς κυκλοφορίας, για τις αιμορροΐδες και τους κιρσούς. Εκτιμάται πάρα πολύ σε θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας.

    Tensioactive (Surface Active Agent) = (Παράγοντας Δραστικής Επιφάνειας) : Ένα συστατικό με δύο πόλους : υδροφιλικό – λιποφιλικό. Έχει γαλακτωματοποιητικές, απορρυπαντικές, υγραντικές, διασκορπιστικές και αφριστικές ιδιότητες.
    Thyme = Θυμάρι (Thymus Vulgaris) : Προέρχεται από τον κόλπο της Δυτικής Μεσογείου, το θυμάρι έχει μία πολύ δυνατή και αναγνωρίσιμη αντισηπτική δράση εξαιτίας δύο συστατικών που περιέχει : θυμόλη και carvacrol. Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού ενισχύει το ανοσολογικό σύστημα. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες, διεγερτικό, τονωτικό και θεραπευτικό. Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος της επιδερμίδας και των τριχοειδών αγγείων του κεφαλιού. 

     Το αιθέριο έλαιο του θυμαριού είναι αντισηπτικό, βακτηριοκτόνο, αντίδοτο για τα δηλητήρια, αντιμυκητισιακό και θεραπευτικό. Είναι πολύ χρήσιμο για εξωτερική εφαρμογή σε περιπτώσεις δερματοπάθειας, καλόγερων, μυκητών ή πληγών. Όλες αυτές οι ιδιότητες το κάνουν επίσης αποτελεσματικό ενάντια στους αρθρικούς και μυϊκούς ρευματισμούς, για την ουρική αρθρίτιδα και για την αρθρίτιδα.
    Tocopherol = Τοκοφερόλη : Δείτε «Βιταμίνη Ε».
    Triglycerides = Τριγλυκερίδια : Ένας σχηματισμός από συσσωρευμένα λίπη από τη συνεργασία ενός μορίου γλυκερίνης με τρία λιπαρά οξέα.

    U
    V

    Vegetable Glycerine = Φυτική γλυκερίνη : Η γλυκερίνη είναι ένα polyol. Εξαιτίας της υγροσκοπικής της δύναμης, εφοδιάζει επιφανειακά με ενυδάτωση, εμποτίζει το κερατινοειδές πεδίο με άμεση υγρασία.
    Vegetable Lecithin = Φυτική λεκιθίνη : Εξάγεται από μη γενετικά τροποποιημένη σόγια, η λεκιθίνη χρησιμοποιείται σαν γαλακτωματοποιητής, ενυδατωτής και αντιοξειδωτικό. Είναι ένα ζωτικό στοιχείο όλων των ζωντανών κυττάρων και παίζει κύριο ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό και ελέγχει της περατότητα της μεμβράνης.

    Vegetable Squalane (Phytosqualane) : Ένα φυσικό μαλακτικό της επιδερμίδας που εξάγεται από ελαιόλαδο, το οποίο προλαμβάνει την αφυδάτωση και επαναφέρει στο δέρμα στιλπνότητα και ευλυγισία.

    Vitamin A or Retinol = Βιταμίνη Α ή Ρετινόλη : Μία βιταμίνη, η οποία αναγεννά τα κύτταρα της επιδερμίδας. Είναι απολύτως απαραίτητη για την κυτταρική ανανέωση και παίζει ρόλο στην κερατίνη της επιδερμίδας.

    Vitamin B6 (Pyridoxine) = Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη) : Εξάγεται από μαγιά ή φύτρο σταριού και δίνει νεανική όψη στην επιδερμίδα.

    Vitamin E or Tocopherol = Βιταμίνη Ε ή Τοκοφερόλη : Μία αντιρυτιδική δράση. Προστασία ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Αντιοξειδωτική.

    Vitamin F = Βιταμίνη F : Ένας θρεπτικός παράγοντας, σχετιζόμενος με τις μηχανικές λειτουργίες του κυττάρου. Η βιταμίνη F βοηθάει στην ενδυνάμωση των ιστών.
    Vitamins = Βιταμίνες : Απολύτως απαραίτητα συστατικά για τη ζωή, την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή του οργανισμού. Εισέρχονται στον οργανισμό, αφού είναι ανίκανος να τις συνθέσει μόνος του, μέσω της διατροφής και των καλλυντικών. Περιλαμβάνονται σε προϊόντα φροντίδας, η καθεμία έχει τις ιδιαίτερές της λειτουργίες.

    Vulnerary = Επουλωτικό : Ένα προϊόν, το οποίο θεραπεύει τις πληγές και τα τραύματα.

    W
    Wheat Germ = Σπόρος σταριού : Το κουκούτσι (ο πυρήνας) του σταριού, αντιπροσωπεύει μια πηγή σημαντικής βιταμίνης Ε, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη Ε προστατεύει από τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στο να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κομμάτι κυτταρικής μεμβράνης. Το έλαιο από σπόρο σταριού βοηθά στην αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας, προλαμβάνει την ξηρότητα του δέρματος και αναζωογονεί τα μαλλιά.
    Whole Wheat Proteins = Πρωτεΐνες ολόκληρου σταριού : Μία ομάδα συστατικών φτιαγμένων από αμινοξέα. Ενεργούν σαν φυτικό κολλαγόνο. Οι φυτικές πρωτεΐνες βοηθούν την επιδερμίδα και τα μαλλιά να ομαλοποιήσουν την υγρασία τους και βελτιώνουν την ελαστικότητά τους. Είναι υδρολυϊκές, π.χ. προσφέρουν ευδιαλυτότητα για την εύκολη απορρόφηση από την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

    Willow = Ιτιά (Salix Alba) : Η λευκή ιτιά, διάσημη για την περιεκτικότητά της σε σαλικυλικά οξέα (πρόγονος της ασπιρίνης), έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να καταπραΰνει τους αρθρικούς πόνους και να αντιστέκεται στον πυρετό. Το εκχύλισμα έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιρευματικές και στυπτικές ιδιότητες. Εξαιτίας της αντιϊδρωτικής της δράσης, η ιτιά, προλαμβάνει προβλήματα που προκαλούνται από συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως νυχτερινή εφίδρωση και εξάψεις.

    Wintergreen = Γωλθερία η κατακλινής (Gaultheria Winterianus) : Ένα μικρός αρωματικός θάμνος Βορειοαμερικάνικης προέλευσης, που χρησιμοποιούνταν από τους ιθαγενείς για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης και πονοκεφάλους, ρευματισμούς και πυρετό. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται για να μαλακώσει τους μύες, τους συνδέσμους και τους αρθρικούς πόνους και μπορεί να θεραπεύσει νευραλγικές παθήσεις όπως την ισχιαλγία (μία επίπονη συμπίεση στο χαμηλότερο σημείο της σπονδυλικής στήλης). Το αιθέριο έλαιο της γωλθερίας, εξαιτίας του μεθυλικού σαλικυλικού άλατος που περιέχει, είναι επίσης ένα δυνατό αντισηπτικό.

    Wrinkle = Ρυτίδα : Μία πτυχή στην επιδερμίδα, συνήθως προκαλούμενη από τη γήρανση.

    X
    Xanthan Gum : Αυτό το φυτικό κόμμι είναι μία μακριά και πολυσύνθετη αλυσίδα από πολυσακχαρίτες (σάκχαρα), που χρησιμοποιείται σαν πηκτικός παράγοντας.

    Y
    Υλάνγκ – Υλάνγκ (Cananga Odorata) : Προέρχεται από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, αυτό το δέντρο επίσης αναπτύσσεται στη Μπούρμα και τη Μαδαγασκάρη. Παράγει μία πολύ ήπια ουσία, που συχνά χρησιμοποιείται στα αρώματα. Το αιθέριο έλαιο, που προέρχεται από τη διύλιση του άνθους του δέντρου, είναι ένα πολύ αποτελεσματικό τονωτικό για την επιδερμίδα και τα μαλλιά και επίσης είναι ένα δυνατό σεξουαλικό διεγερτικό. Χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές και αντιστυπτικές του ιδιότητες, σαν μειωτής των ρυτίδων και για την αναγέννηση της επιδερμίδας. Είναι επίσης αποδοτικά χρησιμοποιούμενο για τη φροντίδα των μαλλιών.
    ΠΗΓΗ 
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Το Λεξικό καλλυντικών Νο (2) Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top