• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Αυγά τουρσί με βότανα της ελληνικής γης



    Ένας υπέροχος  μεζές για το κρασί ή το ουζάκι σας , αλλά και μια νόστιμη και εύκολη  λύση της στιγμής για τις ημέρες που δεν έχετε χρόνο ή διάθεση ούτε για να βράσετε ένα αυγό! 


    Θα χρειαστείτε
    • 1 1/4 λίτρο νερό
    10 μεγάλα αυγά 4 γρ. αλάτι χονδρό 

    Για το μείγμα ξιδιού

    750 γρ. λευκό ξίδι 3-4 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο 30 γρ. καστανή ζάχαρη 1 κλωναράκι αποξηραμένο θρούμπι 1 κλωναράκι αποξηραμένο θυμάρι
      3-4  φύλλα αποξηραμένη λουίζα 1 πρέζα αποξηραμένο βασιλικό 1 μεγάλο φύλλο δάφνης
    1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
    1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά)
    6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι τριμμένο
    2  ολόκληρα γαρίφαλα


    Εκτέλεση
    1.
    Τοποθείτε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσουν.
    2. Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
    3. Στο μεταξύ, ρίχνετε το ξίδι σε μια  κατσαρόλα μαζί με τα αρωματικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη, και το αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το μείγμα.
    4. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα βάζετε μέσα στο βάζο.
    5. Σουρώνετε το ξίδι, το ρίχνετε πάνω από τα αυγά έτσι ώστε να τα καλύπτει τελείως και κλείνετε καλά το βάζο. Αφήνετε τα αυγά να μαριναριστούν τουλάχιστον για ένα μήνα πριν τα καταναλώσετε.Όποτε τα χρειάζεστε, τα σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ή και σκέτα ως συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή κρασί, ή ως βασικό συστατικό ενός πρόχειρου γεύματος.

      Φροντίστε να είναι καλά καλυμμένα τα αυγά από το μείγμα ξιδιού, ώστε  να τα διατηρήσετε εκτός ψυγείου για  3-4 περίπου μήνες .
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Αυγά τουρσί με βότανα της ελληνικής γης Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top