• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ!!! (ARGANIA SPINOSA -ARGAN OIL)


    Το δένδρο αναπτύσσεται στην ημιερημική ζώνη της Σαχάρας αν και κάποτε κάλυπτε όλη τη Βόρειο Αφρική. Προστατεύεται από την UNESCO, ως παγκόσμιος πολιτιστικός θησαυρός. Πρόκειται για έναν αειθαλή αγκαθωτό θάμνο με διάρκεια ζωής 150-200 χρόνια, που μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα ύψος.

     Με το βαθύ ριζικό του σύστημα προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση στα βόρεια της έρημου Σαχάρας. Τις περιόδους εκτεταμένης ξηρασίας δεν κάνει καρπούς. Αυτό το εκπληκτικό δένδρο αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1510 από τον εξερευνητή Λέοντα τον Αφρικανό και καλύπτει σήμερα μια τεράστια πεδιάδα 2,5 εκατομμυρίων εκταρίων ανάμεσα στα όρη Άτλας και Αντιάτλας.

    Η παραγωγή του ελαίου Αrgan, που γίνεται κατά κύριο λόγο με παραδοσιακές μεθόδους, είναι μια μακρά διαδικασία. Κάθε κουκούτσι πρέπει να ανοιχτεί ώστε να αφαιρεθούν οι σπόροι ,που για να παραχθεί ένα λίτρο λαδιού χρειάζονται 20 ώρες δουλειάς.
    Οι Μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου, χάρη στις ευεργετικές του επιδράσεις για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο Argan παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δένδρου, που ευδοκιμεί κυρίως στο Μαρόκο. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

    Το καλλυντικό λάδι παράγεται από ακαβούρδιστα κουκούτσια καρπών της Argania, ενώ από τα καβουρδισμένα κουκούτσια παράγεται με έκθλιψη το μαγειρικό λάδι. Το μαγειρικό έλαιο Αrgan φαίνεται να κατέχει και αυτό αξιοθαύμαστες ιδιότητες. Άτομα που καταναλώνουν στη διατροφή τους μαγειρικό Argan Οil, προσβάλλονται σπανιότερα από καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης, φαίνεται ότι το Argan Οil μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερίνης στο αίμα.

    ΣΥΝΘΕΣΗ:


    Πού οφείλει όμως την αποτελεσματικότητά του το έλαιο Argan; Το μυστικό φαίνεται ότι κρύβεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ακόρεστα λιπαρά οξέα (80%). Επιπλέον, αποτελεί μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές βιταμίνης Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δεκαπλάσια περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, σε σχέση με το ελαιόλαδο, ενώ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες, σκουαλένιο, φαινόλες και καροτένια, που δρουν εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχει 70,2 mg βιταμίνης Ε ανά 100 γραμ., (βιταμίνη πολύ σημαντική για το δέρμα) σε αντίθεση με το ελαιόλαδο που περιέχει μόλις 12 mg ή το φοινικέλαιο που περιέχει 25,6 mg. Γι’ αυτό και είναι το πιο θρεπτικό, ενυδατικό και αντιρυτιδικό έλαιο που συναντάμε στη φύση. Το Argan Oil είναι πιο ανθεκτικό στην οξείδωση από το ελαιόλαδο.


    ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:


    Χρησιμοποιείται σε παθήσεις του δέρματος, όπως η νεανική ακμή και η ξηροδερμία, ενώ παρέχει αποτελεσματική ενυδάτωση και επανορθώνει τα άτονα και κατεστραμμένα μαλλιά.


    Η αντιγηραντική δράση του ελαίου οφείλεται στη βιταμίνη Ε που περιέχει. Επιπλέον, η βιταμίνη Α αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Οι φαινόλες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, κατά των βακτηριδίων και των μυκήτων, ενώ το σκουαλένιο ως μαλακτικό. Οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στην προστασία του κολλαγόνου, ενώ τα τριτερπένια επιβραδύνουν τη γήρανση. Αν δε, αναμιχθεί με λάδι από ρόδι, η αντιοξειδωτική του δράση πολλαπλασιάζεται.

    Από πλευράς κοσμετολογικών ιδιοτήτων, πρόκειται για ένα έλαιο με απαλή, μη λιπαρή υφή, με ελαφρύ άρωμα που θυμίζει καρύδι. Απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα και προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV, καταπολεμά τη δράση των ελεύθερων ριζών και προλαμβάνει την ανάπτυξη ρυτίδων. Η αντιφλεγμονώδης δράση του το κάνει ιδανικό για την ανακούφιση από την ακμή, ενώ ελαχιστοποιεί τον πόνο και τα σημάδια από τα εγκαύματα και τις εκδορές.

    ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ :


    1)Αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές ιδιότητες
    2)Βοηθά στην αναγέννηση και την οξυγόνωση του δέρματος
    3) Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ανανεώνει τα κύτταρα
    4)Μειώνει τις ρυτίδες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων
    5)Συμβάλλει στη μείωση των ουλών
    6)Προλαμβάνει τη δημιουργία ερεθισμών και εκζεμάτων αφού είναι μια από τις πιο πλούσιες φυσικές πηγές της βιταμίνης Ε
    7)Αποτελεί σύμμαχο κατά της ακμής
    8)Ισορροπεί την παραγωγή σμήγματος
    9)Ενυδατώνει σε βάθος, θρέφει το δέρμα και καταπολεμά την ξηρότητα
    10Χ)αρίζει ελαστικότητα στην επιδερμίδα και την αναζωογονεί
    Ακόμη,
    11)Βοηθά στην πρόληψη των ραγάδων
    12)Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα 


    ΜΑΛΛΙΑ:


    1)Τα ενδυναμώνει, χαρίζοντας ταυτόχρονα λάμψη και ελαστικότητα στην τρίχα 

    5Σ2) Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει την τρίχα από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος (όπως θάλασσα, πισίνα, αέρας κτλ) και τις σπασμένες άκρες
    3)Ανακουφίζει από την φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής
    4)Ενισχύει τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια

    ΔΡΑΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ & ΤΟ ΛΑΙΜΟ

    Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Εναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνη Ε (διπλάσια από το ελαιόλαδο), ενώ περιέχει 80% λιπαρά οξέα και συστατικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποκλείουν την δημιουργία ρυτίδων.
    Όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, το Argan Oil δημιουργεί μια δροσερή, υγιή επιδερμίδα, εξισώνει τον τόνο του δέρματος και βοηθά στην θεραπεία των ατελειών.
    Ενυδατώνει το δέρμα σε χρόνο ρεκόρ και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος.


    Η αντιγηραντική του δύναμη είναι επίσης εξαιρετική. 

    Προστατεύει από την γήρανση της επιδερμίδας και τη δημιουργία ρυτίδων. Χαρίζει ελαστικότητα, υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα. Πολλές εργαστηριακές αναλύσεις έχουν δείξει τις εξαιρετικές ιδιότητες αυτού του σπάνιου και πολύτιμου ελαίου.
    Μειώνει τα σημάδια, την ακμή και τις πανάδες από το πρόσωπο και τον λαιμό. Οι αισθητικοί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το Argan Oil για την πρόληψη ή την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος.


    ΧΡΗΣΗ :


    Απλώστε μια μικρή ποσότητα Argan Oil σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ και με μικρές κυκλικές κινήσεις κάντε απαλό μασάζ ώστε η επιδερμίδα να απορροφήσει όλα τα ενεργά συστατικά. Δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας.. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, περισσότερο όμως για τα ξηρά, αφυδατωμένα και ώριμα δέρματα.
    Χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, πρωί-βράδυ.


    ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ :


    Το Argan Oil ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει την τρίχα από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος (αέρας, καυσαέριο κτλ).
    Ενδυναμώνει την τρίχα και τις χαρίζει ελαστικότητα. Έτσι, τα μαλλιά παραμένουν υγιή και λαμπερά.


    ΧΡΗΣΗ :


    Βάλτε μία μικρή ποσότητα πάνω στις παλάμες των χεριών και απλώστε πάνω στα μαλλιά σας 30 λεπτά πριν το λούσιμο. Αφήστε το να δράσει για 30’ και στη συνέχεια λουστείτε. Για τη φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής, εφαρμόζουμε στο δέρμα της κεφαλής και τυλίγουμε το κεφάλι σε μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά.

    ΓΙΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ :


    Το Argan Oil προστατεύει τα νύχια από την φθορά και τα δυναμώνει. Είναι ιδανικό για αδύναμα και εύθραυστα νύχια.


    ΧΡΗΣΗ :
    Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα, κάνοντας απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

    ΠΗΓΗ 
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: ΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΥΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟ!!! (ARGANIA SPINOSA -ARGAN OIL) Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top