• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Μαρμελάδα φράουλα.


    Η βασίλισσα της Άνοιξης η φράουλα θα μπει στην κατσαρόλα και θα γίνει μαρμελάδα για να μας γλυκαίνει τα πρωινά.
    Θα χρειαστούμε
    -1 κιλό φράουλες
    -1/2 κιλό ζάχαρη
    -1 μπαστουνάκι βανίλιας
    -1 σφηνάκι κονιάκ ή μπράντυ
    ..και αρχίζουμε
    -Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για 1 βράδυ.
    -Την επομένη, βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με τρία τέταρτα.
    -Σχίζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας, αφαιρούμε τα αρωματικά σποράκια από το εσωτερικό του και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
    -Λίγο πριν βγάλουμε το μείγμα από τη φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ ή το μπράντυ.
    Βάζουμε τη μαρμελάδα-γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και έτοιμοι να ξελογιάσουμε τον ουρανίσκο μας.
    Καλή επιτυχία!
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Μαρμελάδα φράουλα. Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top