• ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

    Μανιτάρια γεμιστά



     Υλικά

    20-24 μεγάλα μανιτάρια (button, portobello ή ό, τι άλλο θες)
    3 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    2 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
    2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1 κ.γ. ξερό θυμάρι
    2 κ.σ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
    2 κ.σ. ζωμό κότας (ή νερό)
    2 κ.σ. παρμεζάνα
    Αλάτι και πιπέρι.

    Τρόπος μαγειρέματος

    Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC

    Σκούπισε τα μανιτάρια και χώρισε από το ποδαράκι τους. Βάλε σε ένα αντικολλητικό μια κουταλιά λάδι και σόταρες τα ποδαράκια ψιλοκομμένα, με τα κρεμμύδια. Πρόσθεσε το σκόρδο και τα καρύδια και αλατοπιπέρωσε.

    Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το μαϊντανό, το θυμάρι και την ψίχα.

    Βάλε το ζωμό σε ένα μπλέντερ και από πάνω πρόσθεσε τη γέμισε που μόλις τελείωσες. Χτύπησε στο μίξερ να πάρεις ένα μείγμα που να μοιάζει με πάστα.

    Στρώσε τα καπάκια των μανιταριών με το άνοιγμα προς τα πάνω σε ένα ταψάκι και ράντισε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Γέμισε κάθε ένα με τη γέμιση και πασπάλισε με την παρμεζάνα. Ψήσε για 20' 25' λεπτά να πάρει χρώμα το τυρί.

    Σέρβιρε αφού κρυώσουν 5' λεπτά. 

    ΠΗΓΗ
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Blogger
    • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Facebook
    Item Reviewed: Μανιτάρια γεμιστά Rating: 5 Reviewed By: botanologika.gr
    Scroll to Top